FAU reagerer på Åskollen-forslag:
- Bryter med opplæringsloven

FAU-leder Stephan Jacobsson ved Åskollen skole mener at rådmannens forslag om å sende Åskollen-elevene til Galterud på permanent basis ikke bare er lovstridig, men også bryter med politikernes bestilling.

Publisert Sist oppdatert

ÅSKOLLEN: Ikke overraskende mener FAU på Åskollen fortsatt at en ny ungdomsskole bør bygges på Åskollen. Stilt overfor alternativt Galterud eller Marienlyst, er Jacobsson klar:

- Marienlyst er Åskollens nærskole frem til det eventuelt etableres en skole som ligger nærmere Åskollen. Det vil være en ytterligere radbrekking av lokalmiljøet å flytte ungdomsskolen enda lenger unna, sier Jacobsson.

FAU-lederen er imidlertid ikke spesielt overrasket over rådmannens konklusjon.

- Det er tydelig at vi fortsatt har å gjøre med en rådmann som går sine egne veier. Ikke bare er opplæringsloven klar, men denne utredningen strider jo også mot politikernes bestilling. Det som ble vedtatt av kommunestyret i handlingsplanen var at det skulle utredes en 1.-10. skole på Åskollen, og så peker man isteden på en permanent løsning på Galterud, sier Jacobsson.

- Integrering ikke et argument

I utredningen fra rådmannen kommer det også frem at kommunen vektlegger integrering og mangfold på Galterud som en faktor for å sende Åskollen-elevene til Galterud.

- Det kommer klart frem av lovverket at et sånt perspektiv ikke kan legges til grunn. Dette bryter med opplæringsloven på flere områder, sier Jacobsson.

Det økonomiske argumentet mener Jacobsson ikke holder vann.

- Rådmannen peker jo også på i sin utredning at Galterud vil kunne få kapasitetsproblemer etter utbyggingen på Åskollen, og de summene man snakker om i forskjell mellom Galterud og Marienlyst vil være peanøtter i den stor sammenhengen.

Vurderer lovlighetskontroll

Nå varsler han at FAU vil brukte tiden frem mot politisk behandling på å gå utredningen nærmere etter i sømmene.

- Vi vil få utlevert dokumenter og muligens sende det inn til lovlighetskontroll. På sikt handler dette om å få gode fasiliteter for elevene, sier Jacobsson.

Powered by Labrador CMS