Den norsk-pakistanske tenåringen Mahmoud får en utrolig krevende oppgave denne sommeren: Å passe på sin gamle onkel, som kommer på besøk fra Pakistan.

Ukens filmpremierer: Vant prisen «Årets gledesspreder»

Publisert Sist oppdatert

Hør her’a: Vant prisen Årets gledesspreder

Hør her’a er en komedie om norsk-pakistanske tenåringen Mahmoud som får sommerferien sin helt snudd på hodet, når han en dag får en foruroligende beskjed av pappaen sin: At onkel Ji kommer på besøk fra Pakistan. Og siden pappa skal jobbe hele sommeren, hvem får oppdraget med å være guide og selskap for onkel? Det er Mahmoud.

Det blir antageligvis store kulturkræsj og mye å more seg over – for denne filmen er et skikkelig fyrverkeri. Anmelderne tok av etter filmfestivalen i Haugesund tidligere i år, hvor den vant Gledessprederen, som er en av festivalens hovedpriser.

 «Et lekent blinkskudd – en fryd for norsk film». «Noe av det fineste jeg har sett på lenge». «Denne filmen sender dine egne fordommer rett i fleisen på deg», er utdrag fra anmeldelsene.

Mord i Venezia: Tidenes beste av Kenneth Branagh?

Kennenth Branagh både regisserer og spiller hovedrollen som Hercule Poirot i denne Agatha Christie-filmen, som har fått topp mottakelse av anmelderne. Noen skriver at dette er den aller beste krim-filmen Branagh har laget. En skriver at det er det beste han har gjort noensinne – ferdig arbeid.

Branagh ble først kjent for å spille i og regissere en rekke Shakespeare-skuespill, har senere nærmest blitt ensbetydende med Wallander, basert på Henning Mankells bøker.

I Mord i Venezia er den tredje Agatha Christie-filmen hvor Branagh spiller hovedrollen, regisserer og er produsent. De to første var Mord på Nilen og Mord på Orientekspressen.

Nå har den Poirot gått av med pensjon, og slått seg til ro i den italienske byen. Tiden er satt til like etter andre verdenskrig. En kveld blir Poirot invitert med på en seanse, som var helt på moten på den tiden. Noen hevdet å kunne kontakte de døde, og det var alltid noen som ønsket å få kontakt med en slektning på den andre siden. Men denne kvelden gikk det skikkelig galt….

Noen ble myrdet, og filmen er mer creepy og mørk og skummel enn vanlig for en Agatha Christie-film. Her må den skarpe detektiven løse et uvanlig spørsmål: er morderen et levende menneske, eller kan det ha vært et spøkelse som gjorde det

Return to Seoul: Adoptivjente på leting etter hvorforFranske Return to Seoul har vunnet førsteprisen ved ti ulike filmfestivaler og er nominert til ytterligere 19 priser. 25 år gamle Freddie er en tøff og selvstendig jente som har vokst opp hos adoptivforeldre i Frankrike. En dag får hun en plutselig innskytelse: hun vil reise til Seoul i Sør-Korea og lete etter sine biologiske foreldre. Det er et land hvor hun aldri har vært før.

Det blir en oppdagelsesreise med store overraskelser – både for Freddie og for seeren. Filmen har fått strålende mottakelser i en lang rekke land, og en norsk anmelder skriver: Denne filmen handler ikke bare om adopsjon – den er et universelt mesterverk.

 

Powered by Labrador CMS