Fire ganger høyere datahastighet for Telenors 5G-kunder i Drammen

5G-utbyggingen raser videre og sørger for langt større datahastigheter for alle med kompatible telefoner.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Telenors kunder har for alvor begynt å utnytte fordelene med 5G. Nå er det over 1 million mobiler, nettbrett og andre enheter i 5G-nettet. På to år har flere byer i Norge fått mangedoblet hastigheten med utviklingen av mobilnettet, opplyser Telenor i en pressemelding.

I mars 2020 åpnet Telenor 5G-nettet som første mobiloperatør i Norge. Trondheim var den første storbyen med 5G, og nå bygges 5G over hele landet.

Tall viser at den gjennomsnittlige hastighetsøkningen for Telenors kunder i Drammen har økt med 289% fra 2020 og til 2022. Ser man kun på 5G-kundene i juli 2022 isolert er hastighetsøkningen 403% sammenlignet med juni 2020.

– 5G er en helt ny infrastruktur som tilbyr enorme hastigheter, ekstrem kapasitet og nær null forsinkelse. Dette muliggjør tjenester med stor betydning både for hver enkelt av oss og samfunnet som helhet, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

10 ganger raskere enn 4G uten oppgradering

– 5G-nettet gir hastigheter som er opptil ti ganger raskere enn 4G uten oppgradering, sier Amundsen.

Farten i nettet bekreftes av det uavhengige selskapet Ookla. Telenor hadde i første halvår en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på over 300 Mbps.

– Økt kapasitet, hurtighet og robusthet er avgjørende når vi bygger vårt landsdekkende 5G-nett. Alle med 5G-mobil eller annet 5G-utstyr får nå nye muligheter og bedre mobilopplevelser, og det er gledelig at vi får dokumentert at Telenor har det raskeste 5G-nettet, sier Bjørn Amundsen. Han legger til at moderniseringen også gjør mobilnettet mer robust mot utfall.

Moderniserer hele nettet

Telenor er nå i ferd med å modernisere hele nettet. I løpet av dette året skrus fasttelefonen og internett over kobbernettet av for egne kunder.

Telenor tilbyr løsninger både på fiber og mobil. Et fullmodernisert mobilnett med 5G har i mange tilfeller vist seg å være et godt alternativ for de som mister sin gamle forbindelse.

Fakta om 5G

Telenor var først ute av landets teleoperatører med å lansere 5G kommersielt. Dette skjedde i Trondheim i mars 2020. Telenor oppgraderer nå hele nettet på 4G og 5G. Rundt 50 basestasjoner oppgraderes ukentlig for å nå målet om 5G landet over.

Powered by Labrador CMS