Flere har sett det merkelige lyset på nattehimmelen

Observert fra Åskollen til Skotselv. - Måtte berolige barna.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMENSOMRÅDET: Flere ble skremt av det uforklarlige lyset som dukket opp torsdag kveld og natt til fredag flere steder i drammensområdet.

DRM24 omtalte først saken fredag morgen etter at en beboer på Åskollen rapporterte om fenomenet og sendte oss bilder. I etterkant har blant annet en kvinne fra Skotselv også tipset DRM24 om saken.

Hun og barna obseverte imidlertid de røde lysene tidligere torsdag kveld, og ikke natt til fredag som var tilfellet på Åskollen.

Begge vitnene forklarer imidlertid at lysene skal ha beveget seg frem og tilbake før de forsvant. Til felles er også at de begge ikke har noen logisk forklaring på hva de har sett.

- Jeg beroliget barna som ble skremt med at det bare var en drone. Det sto og hang i lufta og var verken fly eller helikopter, forteller Skotselv-kvinnen.


DRM24 spurte kvinnen på Åskollen om det kunne være mobilmasta på Nordbykollen hun hadde sett, og som kjent har et rødt lys på toppen.

- Det var det vi tenkte på begynnelsen, men det er ikke det. For jeg sjekket det tidligere idag når jeg våknet, og det er ingen ting der, forteller kvinnen.

Hun anslår at lysene var omlag 500 meter unna, og dermed for store til å kunne avfotograferes på avstand med mobiltelefon om det hadde vært droner.

Kommentarfeltet etter den første saken DRM24 omtalte har gått varmt, og fra mer kreative forslag som UFO'er- eller baklysene på julenissens slede er det også noen som har andre og mer jordnære forklaringer.

- Det er mange røde lys fra heisekranene på sykehustomta, og i disse kalde nettene gir luften også noen speilbilder gjennom frostrøyken fra fjorden, skriver en leser.

Powered by Labrador CMS