FLOM TIL FRUSTRASJON - OG GLEDE: Dette synet har du garantert aldri sett før, og søskenparet Adele (8) og Fredrik (10) lot ikke muligheten gå fra seg til en dukkert i innsjøen som har oppstått under jernbaneundergangen i Mjøndalen.

Fra rundkjøring til badeland

En av Drammens største trafikkmaskiner ligger nå øde under blikkstille vann. Hvorfor ikke like gjerne ta en svømmetur i kveldssola?

Publisert Sist oppdatert

MJØNDALEN: - Juhuuuuu!

Til vanlig dundrer trafikken gjennom til alle døgnets tider. Men etter at «Hans» fylte opp jernbaneundergangen i Mjøndalen med flomvann fra Drammenselva er ikke området til å kjenne igjen, og det er det flere som vet å utnytte på utradisjonelt vis.

PÅ OPPDAGELSESFERD: Trafikknutepunktet som ble badeland.

Fredag morgen ble trafikken inn i trafikkmaskinen sperret fra alle retninger, og både E134 og Mjøndalsbrua ligger øde - mens bilene stamper i kø på motsatt side av elva. Og vipps så fikk Mjøndalen et olympisk svømmebasseng til stor glede for badeglade barn og ungdommer på oppdagelsesferd. 

Da DRM24 var på stedet tidlig fredag kveld var det flere nysgjerrige og skuelystne barn og unge på stedet, og noen av de tøffeste lot ikke sjansen gå fra seg til en liten dukkert.

To av dem var søskenparet Adele (8) og Fredrik (10) Bakk Røstad fra Mjøndalen. Og etter noen forsiktige skritt i starten fant de fort ut av ikke bare var badetemperaturen godkjent, det nye svømmebassenget noen steinkast unna hjemmet var også veldig spennende å stifte nærmere bekjentskap med.

GODE FASILITETER: Bassenget kan by på både jevnt skrånende, solid betongunderlag uten fallgruver, grønne plener, naturlig tilsig av ferskvann, to kjøreretninger og god skilting hvis man skulle greie å rote seg bort.

For hvem har vel noensinne kunnet bade i en rundkjøring eller midt i bilveien?  Antagelig passerer bassenget halvannen meter på det dypeste, så her er det fullt mulig å både svømme og plaske!

Se flere bilder fra det høyst uvanlige synet i Mjøndalen:

FESTLIG MED FLOM: En pappa følger to smårollinger ut i det som må være verdens kuleste svømmebasseng.
AUTOSTRADA FOR SYKKELEN: Et av Østlandets mest trafikkerte veier ligger nå øde, og du kan nå sykle og gå fra E134 og midt i bilveien over Mjøndalsbrua uten å møte på annen trafikk i flere dager fremover.
SJØMERKER NESTE: Trolig er båtførerprøven best egnet til å navigere i dette farvannet.
BADENYMFER: Sommerbyen Drammen har fått en ny badedestinasjon med sentral beliggenhet.
TOGET GÅR FORTSATT: Sørlandsbanen passerer fortsatt uaffisert av flommen.
LAGET SHOW: Adele og Fredrik sørget for litt ekstra underholdningsverdi for de mange som hadde tatt turen innom for å se på gigant-bassenget.
PÅ VILLE VEIER: En bil dukket plutselig opp på motsatt side av bassenget fra det som skal være en avstengt E134 og minst to solide sperringer, før den forsvant igjen.
Powered by Labrador CMS