MOT DISKRIMINERING: Buskerud Innvandrerråd og Sajid Mukthar (Partiet Sentrum) arrangerte fakkeltoget, hvor også omlag halve kommunestyret deltok fredag kveld.

Gikk i demonstrasjons­tog for flyktningesaken

Omlag 150 personer gikk i fakkeltog fra Ypsilon til Bragernes Torg for å holde appeller. Blant dem var også Høyre og ordfører Kjell Arne Hermansen, som stemte for det omstridte vedtaket - og måtte tåle buing fra de fremmøtte.

Publisert Sist oppdatert

Klikk på vinduet over for å se video!

DRAMMEN: Blant appellantene var foruten leder i Buskerud Innvandrerråd Bijan Gharakhani og nestleder Nasim Rizvi, samt medarrangør Sajid Mukthar fra Partiet Sentrum, Venstres Herman Ekle Lund, Senterpartiets Simon Nordanger, SV's Tony Burner, Arbeiderpartiets Lina Strandbråten og Rødts Jørgen Harboe Wilhelmsen.

Sistnevnte poengterte det paradoksale at Høyre-ordfører Kjell Arne Hermansen deltok i et fakkeltog mot et vedtak han stemte for, mens Ekle Lund var skuffet over at han ikke fikk noen beklagelse. Ordføreren forklarte det hele slik overfor NRK, som sendte direkte fra arrangementet på Dagsrevyen:

- Jeg oppfatter at vi går sammen for å si noe om vi-samfunnet i Drammen. Det er det jeg går for i dag og har blitt oppfordret som ordfører til å holde en appell om, sa Hermansen.

Måtte tåle buing

Under talen sa Hermansen at han står bak vedtaket, samtidig som han forklarte mer om bakgrunnen for Høyres standpunkt. Han måtte imidlertid tåle buing fra en del av de fremmøtte etter talen.

Tok ordet til slutt gjorde også Krf's Turid Solberg Thomassen, som også denne gangen fremstod som preget av saken.

- Dette er et eksempel på hvor feil det kan gå. Vi må ikke nære opp under sånne krefter som vil bryte ned samfunnet vårt, da kan ting gå til helvete. Ingen sortering bør være tillatt, sa Thomassen, som høstet både klapping og buing.

Uredd ungdomsleder 

Kveldens største applaus og mest imponerende tale kom imidlertid fra leder av ungdområdet Ronja Bajalan (16), som også under «Debatten» tidligere i uka gjorde seg bemerket med sin uredde fremtoning og velargumenterte syn på saken.

I likhet med ordfører Hermansen ble også Bajalan intervjuet av NRK.

Omlag 150 personer deltok i toget og på Bragernes Torg, men det begynte å tynnes kraftig i rekkene allerede før appellene var ferdig.

BESKJEDEN MOTDEMONSTRASJON: SIAN-leder Lars Thorsen hadde også møtt opp i Drammen med sin lett gjenkjennelige jeep, men holdt seg i bakgrunnen med et visuelt budskap nedenfor rådhuset.

Se flere bilder fra arrangementet:

Krf's Turid Solberg Thomassen og leder i Buskerud Innvandrerråd Bijan Gharahkhani.
Høyres Kjell Arne Hermansen, Kristin Surlien og Kristin Ørmen-Johnsen
Ap's Monica Myrvold Berg og Lina Strandbråten
NRK Buskerud-reporter Caroline Bekkelund Hauge intervjuet folk på direkten for Dagsrevyen
Gharahkhani og Sajid Mukhtar (Partiet Sentrum), som også er styreleder i Drammen Moské.
Savannah Svebakk-Bøhn (Ap) og ordfører Kjell Arne Hermansen (H).
Venstres Ander Wengen og Herman Ekle Lund med Camilla Fjeld Gustavsen (Sp)
Senterpartiets Magnus Weggesrud og Simon Nordanger.
Leder av ungdomsrådet Ronja Bajalan
Cathrin Janøy (MDG)
Tony Burner (SV)
Imam Malik Avais
Nestleder i innvadrerrådet Nasim Risvi
Powered by Labrador CMS