TOLLBUGATA: Årets festival hadde ny vri i den forstand at alt av matboder var lagt til Tollbugata, mens kun sceneunderholdningen var på Strømsø Torg (bak kamera).
TOLLBUGATA: Årets festival hadde ny vri i den forstand at alt av matboder var lagt til Tollbugata, mens kun sceneunderholdningen var på Strømsø Torg (bak kamera).

Globusfestivalen ble gatefest

Værgudene badet Drammen i sol og bidro til at omlag 15.000 mennesker skal ha tatt turen til årets utgave av den multikulturelle og internasjonale smeltedigelen på Strømsø.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Det forteller festivalsjef og leder i Byen Vår Drammen Tom Søgård til DRM24. Da han uttaler seg til avisa lørdag kveld er de fortsatt ikke helt i mål med tellingen av antall solgte matbonger.

 - Men vi regner med at vi ender på rundt 12.500 bonger. Vi mener antallet mennesker er høyere. Ikke alle kjøper mat, og selv om noen kjøper både to og tre retter så mener vi totalt at det har vært minst 15.000 menensker innom den syvende utgaven av denne fantastiske festivalen, sier Søgård.

Været bidro unektelig også til et godt besøk denne lørdagen, med 18 grader og strålende sol var det nok mange som lot seg lokke ut på en kulinarisk oppdagelsesferd. Nytt av året var altså at mesteparten av festivalområdet, også noe av underholdningen, var trukket inn i Tollbugata fra Strømsø Torg, som var sperret av helt bort til Langes gate. 

Kun hovedscenen stod igjen på torget i enden av Tollbugata. Her brukte mange også den nye sjakkparken på torget som sitte- og spiseområde i tillegg til utplasserte benker.

Som innslag innimellom matboder og underholdning var det regelmessige bruktmarkedet på plass i gata denne lørdagen, og uteserveringene i området fikk også merke pågangen.

Se flere bilder fra festivalen:

Powered by Labrador CMS