Grøndal med nytt NM-gull i bakkeløp

Historisk da han tok sin 18. NM-tittel på Lillehammer i helga.

Publisert Sist oppdatert

LILLEHAMMER/DRAMMEN: Det ble en spennende helg for rallyfører Anders Grøndal da han skulle forsvare en klar NM-ledelse, ettersom han vant begge de to første NM-rundene og hver eneste omgang.

Men de første løpene gikk på grusunderlag, noe som passer bra for rallybilen. I bakkeløp-NM kjører imidlertid rallybiler med 4-hjulstrekk i samme klasse som rallycrossbiler med 4-hjulstrekk, og forskjellene er at rallycrossbilene er enda mer ekstreme og har opp mot 600 hk, mens rallybilene har cirka 300 hk.

Med asfaltunderlag er derfor rallycrossbilene overlegne om det ikke regner. Og det kom mange rallycrossbiler til start.

RASKEST: Anders Grøndal på podiet i Lysgårdsbakkene i Lillehammer etter målgang.

Kamp til døra

På lørdag var nærmeste konkurrent David Nordgård raskest i samtlige omganger. Anders kjempet alt han kunne i en innleid rallybil for anledningen, da teamets rallybil ikke hadde asfaltunderstell tilgjengelig. Utfordringen ble at en annen dyktig rallycrossfører, Hans-Jøran Østreng, kapret 2. plass begge dager, men Anders klarte å holde resten av feltet bak. Ville dette fortsette i NM-finalen på søndag ville Anders og David stå poenglikt, men David ville vinne NM da siste løp avgjør ved like mange poeng.

Søndag snudde det imidlertid, da Grøndal klarte å kjøre inn til én 2. tid og to 3. tider. Og dermed var NM-tittel nummer 18 i boks - fordelt på rally og bakkeløp.

Anders Grøndal fortsetter dermed medaljesankingen i motorsport, og ingen har like mange gull som drammenseren uansett gren - som også har seks NM-sølv og 3 NM-bronse.

I tillegg har han to seire i sin klasse i rally-VM (WRC) og en rekke totalseire i inn- og utland.

PS: Grøndal, mest kjent som rallyfører, var i aksjon også forrige helg, i siste NM-runde i rally. Her kjørte han inn til andreplass, men endte på en femteplass totalt etter å ha måtte bryte flere løp.

Powered by Labrador CMS