BLIR JAKTET: Denne ulven, som skal være sett en rekke steder i nærheten av bebyggelse, skal være en ungulv som har forvillet seg vekk fra sine naturlige områder. Her gatelangs på Gjerdal tirsdag.
BLIR JAKTET: Denne ulven, som skal være sett en rekke steder i nærheten av bebyggelse, skal være en ungulv som har forvillet seg vekk fra sine naturlige områder. Her gatelangs på Gjerdal tirsdag.

Har gitt fellingstillatelse på ulv observert flere steder i drammensområdet

Nå er ulvejakta i gang etter at det som trolig er samme ulv er observert flere steder i drammensområdet de siste dagene - på Lierstranda så sent som natt til onsdag - senere samme dag på Konnerud.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Tirsdag kveld ble det ifølge Budstikka gitt fellingstillatelse på ulven i Asker etter at den ble observert på Gjerdal ved Drammensfjorden. Ifølge NRK er fellingstittalsen nå utvidet til å gjelde Drammen sør etter at ulven også skal være observert på Konnerud, i nærheten av Jordbrekkskogen, onsdag.

– Det som mest sannsynlig har skjedd er at vi fikk såpass mye trykk på ulven at den tok turen mot Drammen, sier regional skadefellingsleder Haakon Borgen hos Statsforvalteren til NRK.

Sett på Lierstranda

Overfor VG opplyser Borgen at han har en teori om at ulven har svømt over Oslofjorden fra Østfold, etter ulve-observasjoner ved Nesoddtangen rundt påsketider.

Men hvordan har den kommet seg til Konnerud fra andre siden av Drammensfjorden?

- Inntrykket er at den har svømt over Drammensfjorden fra Hurumlandet, sier Borgen til avisa.

Et øyevitne DRM24 har snakket med er imidlertid skråsikker på at han så ulven langs E134 på Lierstranda, retning Drammen, ved 03.30-tiden natt til onsdag.

Isåfall kan det rett og slett hende at ulven har tatt turen via sentrale deler av Drammen natt til onsdag før den har kommet seg opp i terrenget mot Åskollen og Skoger/Konnerud.

Ikke bekreftet at det er samme dyr

Om det er snakk om samme ulv er imidlertid ikke bekreftet. Forrige uke ble det postet bilde av det noen mente var en ulv på et jorde i Skoger. Isåfall det skulle medføre riktighet kan det være samme dyr som ble observert på Konnerud onsdag.

Jaktlaget har allerede onsdag ettermiddag vært ute på jakt etter ulven i Drammen, men hadde ved 1800-tiden gitt seg for kvelden, så langt uten resultat. Ifølge VG skal de ha leid inn spesialhunder fra Sverige i jakten på ulven.

Hvor ulven befinner seg nå, er med andre ord usikkert.

Borgen og jaktlaget som nå er satt inn for å skyte ulven ber publikum om tips hvis noen ser dyret, eller spor av det. Isåfall kan du ringe telefon 97 50 83 86.

Powered by Labrador CMS