Skientusiaster som Arild Eek (67) fra Drammen setter stor pris på nykjørte løyper i november på Vestskauen mellom Sande og Drammen.

Her er det preparert skiløyper

Kong Vinter har meldt sin ankomst i drammensområdet. Det har medført glatte veier, men også skiføre flere steder i vårt område.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Vi har pakket det meste av hovedløypene på onsdag, sier fagleder i anlegg, idrett og natur i Drammen kommune, Torbjørn Bogen.

- Snømengden er veldig lokal, men det skal ligge 30-40 cm med snø i høyden har jeg fått rapporter om. Det slo over til tyngre snø etter lunsj på onsdag, og da sank snøen mer sammen, forteller han.

Værprofetene sier det blir mildere framover, så usikkerheten er stor på hva kommunen får til av preparering da. Planen er at Drammen kommune vil prøve de store preppemaskinene på torsdag.

Stavene synker dypt ned utenfor det preparerte løypenettet på Vestskauen.
Milsluker Lars Erik Berg er fornøyd med å ha kommet i gang med skisesongen allerede i november. Her i skiløypa mellom Tverken og Skimten. 24.11.22


Ellers ligger alt som blir pakket og kjørt opp på skisporet.no. Lier kommune har kjørt Tverråsrunden, og der blir det meldt om flotte skiforhold på onsdag kveld.

Det er også preparert skiløyper rundt MIF-hytta, på Konnerud og på Vestskauen mellom Sande og Drammen.

På sistnevnte område var de første og prøvde skiene allerede på tirsdag. Her er det et stort, ubrøytet skogsbilveinett, så det kreves heller ikke all verden med snø før det blir bra.

Onsdag kveld kunne du ta skiene fatt fra Montebello Arena og inn til både Prestevannet, Dammyr og hele Gravdalsrunden.

Vinterlig ved Øyvasselva på Vestskauen.
Snøen laver ned, men isen på vannene lar vente på seg på Vestskauen. Her fra Prestevannet.
Det har falt betydelige snømengder over Vestskauen de siste dagene.
Myrene har dessverre ikke rukket å bli frosne ennå. Derfor er det litt utfordringer for løypemaskinen noen steder som her like før Skimtvarden.
På Skimtvarden møtes løypemaskinene fra Lier og Drammen. 24.11.22
Vakkert vinterlandskap i Drammensmarka, men det er lenge igjen til isen legger seg på Tjuvtjern 24.11.
Vinterlig i skiløypa mellom Steinkjerringa og Tverken i Drammensmarka. 24.11.
Powered by Labrador CMS