PÅ TRENINGSLEIR: F.v. Eirik Julis Granaas (Mjøndalen), Mats Spiten, Kevin Andre Dæhlin, Marius Østbye Eriksrud, Szymon Bagniuk (SIF) og Max Ardraa (Stoppen) er denne uken på Equinor Talentleir.

Her trener Buskerud-gutta med proffene

Denne uken deltar over 100 av Norges fremste fotballgutter på Equinor Talentleir i Porsgrunn. Blant dem, seks spillere fra Buskerud som er håndplukket til å trene fotball på høyeste nivå i sin aldersgruppe.

Publisert Sist oppdatert

BUSKERUD: Hver sommer får noen få unge lovende fotballtalenter over hele Norge delta på Equinor Talentleir, i regi av Norges Fotballforbund og Equinor Morgendagens helter.

Blant dem er Buskerud-spillerne Eirik Julis Granaas (Mjøndalen), Mats Spiten, Kevin Andre Dæhlin, Marius Østbye Eriksrud, Szymon Bagniuk (SIF) og Max Ardraa (Stoppen), som alle blir trukket frem som stjerneskudd i sin aldersgruppe.

− Å bli tatt ut til Equinor Talenleir føles veldig bra. Det er alltid gøy å kunne gjøre noe ikke mange andre gjør, og det er en god motivasjon fordi da vet du at du gjør noe riktig i hverdagen, sier 14 år gamle Eirik Julius Granaas fra Mjøndalen.

Det er ingen tvil om at midtbane-spilleren gjør det bra på banen, og selv drømmer han om å oppnå en fotballkarriere på et nivå som Ronaldo.

− Min største drøm er å kunne leve av fotballen, og at jeg kan spille på en stor klubb der jeg spiller på store stadioner, som Real Madrid eller Arsenal, sier Granaas.

Også Szymon Bagniuk fra Strømsgodset har store drømmer.

− Min største drøm innen fotballen er å komme til en av de største ligaene i verden og spille på Liverpool, sier Bagniuk.

Følger proffenes evige søken etter å bli bedre

I over 20 år har Equinor Talentleir og Equinor Landslagsskolen vært en viktig arena for trening og utvikling. Majoriteten av spillerne på det nåværende norske landslaget har deltatt på Equinor Talentleir i sine yngre dager, blant annet superspillerne Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard, Oscar Bobb, Julie Blakstad og Celin Bizet Ildhusøy.

– Vi er stolte av å støtte unge talenter som hver dag jobber for å bli bedre og oppnå sine mål. I årevis har Equinor Talentleir bidratt til å utvikle talenter til dagens fotballhelter, og det er ikke uten grunn at Buskerud-talentene har blitt plukket ut til å delta på årets talentleir. Jeg håper at deltagelsen på talentleiren byr på glede, ny læring og mestringsfølelse, men også motivasjon til å fortsette sin søken etter å bli enda bedre, sier Anne-Brit Brandeggen Tapio, sponsoransvarlig fotball, Equinor Morgendagens helter.

Leder for Landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland trekker frem at Equinor Talentleir er ett av årets høydepunkter.

– Det gjelder vel så mye for oss som er med å støtte dem på veien, som for talentene vi trener. Det er fantastisk å samle engasjerte og hardtarbeidende spillere sammen med dyktige og erfarne trenere. Vi søker etter og ønsker å utvikle spillere med eierskap til egen utvikling, og en deltagelse på Equinor Talentleir er en viktig milepæl for våre største talenter, sier Leder for Landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland.

Forbedrer spilleforståelsen med VR-briller

Nytt for året er at deltagerne på årets talentleir får mulighet til å teste unik teknologi på veien til å bli bedre fotballspillere. I samarbeid med Be Your Best skal spillerne få teste og kartlegge sine kognitive ferdigheter gjennom en ny VR-løsning (virtual reality), BYBCAT. Teknologien hjelper spillerne med å jobbe mer målrettet med å videreutvikle sine kognitive prestasjoner på banen.

– Kravene for å mestre fotball på toppnivå er skyhøye, og vi synes det er veldig spennende at deltagerne på Equinor Talentleir får mulighet til å forbedre ferdigheter og treningsutbyttet ved å ta i bruk nyskapende og innovativ teknologi, sier Brandeggen Tapio.

Fakta om Equinor Talentleir for gutter 2024:

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere fra 14 til 15 år. I år deltar over 100 gutter fra hele landet.
  • Arrangeres i perioden 29.juni-3. juli på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, som fokuserer på talentutvikling innen idrett, kultur og realfag.
  • Øverste nivå i Equinor Landslagsskolen, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.
Powered by Labrador CMS