Ordfører Monica Myrvold Berg (t.v.) mener Trude Andresen er den beste kandidaten til å bli det som nå får tittelen kommunedirektør fra 1. august 2023
Ordfører Monica Myrvold Berg (t.v.) mener Trude Andresen er den beste kandidaten til å bli det som nå får tittelen kommunedirektør fra 1. august 2023

Innstilt som ny rådmann i Drammen

Ansettelsesutvalget går for Trude Andresen, som har vært kommunedirektør i syv år Øvre Eiker kommune.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Andresen er i dag kommunedirektør i Indre Østfold kommune etter at hun sluttet i jobben i Øvre Eiker i fjor.

– Det er et enstemmig ansettelsesutvalg som går inn for Trude Andresen som ny kommunedirektør i Drammen. Vi har hatt en svært dyktig rådmann i Elisabeth Enger i oppstartsårene for Drammen kommune, og nå mener vi å ha funnet den beste arvtakeren til å lede og utvikle kommuneadministrasjonen videre, uttaler ordfører Monica Myrvold Berg i en pressemelding.

Hun har ledet ansettelsesutvalget for ny kommunedirektør. Utvalget har også bestått av Lina Strandbråten (Ap), Kjell Arne Hermansen (H) og Ulf Erik Knudsen (Frp), i tillegg til Laila Evensen (Fagforbundet) og Kristin Høibakk (Utdanningsforbundet) som representanter for de ansatte.

– Kjenner Drammen godt

Ansettelsesutvalget har vurdert flere gode kandidater til kommunedirektørjobben. Ett av kriteriene som har vært tillagt stor vekt underveis i rekrutteringsprosessen, er erfaring som kommunedirektør.

– Trude Andresen har vært kommunedirektør siden 2015 og har både erfaringen og de nødvendige kvalifikasjonene. I tillegg kjenner hun både Drammen og drammensregionen veldig godt, og hun er opptatt av å utvikle Drammens posisjon som regionsentrum. Så vi er sikre på at vi har funnet den beste kandidaten til jobben som kommunedirektør, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Trude Andresen var kommunedirektør i Øvre Eiker kommune i over sju år før hun begynte i Indre Østfold kommune. Andresen som er bosatt i Lier, er utdannet statsviter fra Universitetet i Bergen. Hun har jobbet i kommunesektoren siden 2002, og før hun ble kommunedirektør i Øvre Eiker, hadde hun flere sentrale stillinger i KS som er kommunesektorens interesseorganisasjon.

Behandles i kommunestyret 28. mars

Elisabeth Enger går av som rådmann i Drammen kommune 31. juli, og ansettelsesutvalgets mål har hele tiden vært å ha en ny kommunedirektør på plass fra 1. august.

– Nå tyder alt på at vi klarer dette, og det er vi veldig godt fornøyde med, sier ordføreren.

Kommunestyret skal behandle ansettelsen av ny kommunedirektør i sitt møte tirsdag 28. mars.

Powered by Labrador CMS