MENINGER: Bijan Gharahkhani
Leder, Buskerud Innvandrerråd

Jeg er kjempeforbanna

Hvorfor står hele verden og ser på at grusomhetene i Iran finner sted - uten å gjøre noe?

MENINGER: Hvor er Unicef og FN? De som skrev de fine ordene om barnas rettigheter. Den 17. november 2022 så verden enda et uskyldig barn bli skutt på en åpen gate, drept av politiet i Iran.

Dette mens han satt i en bil sammen med faren og broren og han var bare 10 år gammel. Hvorfor står hele verden og ser på at disse grusomhetene finner sted - uten å gjøre noe?

For å beholde makta dreper regimet i Iran unger og kvinner åpenlyst! Det er til nå 416 døde demonstranter, hvor av 51 er barn. Og det er tusenvis av politiske fanger i Iran.

Det brutale regimet begår kvinneundertrykking, tortur, henrettelser og andre menneskerettighetsbrudd. Jeg fordømmer brudd på menneskerettigheter.

Demonstrantene i Iran blir møtt med vold og tusenvis av kvinner og unger blir arrestert. Det er viktig at vi står i solidaritet mot den urett som begås i Iran.

Den nyoppståtte revolusjonen har fått navnet «Kvinne, frihet og liv», og regnes som en av de viktigste bevegelsene i nyere tid. Jeg mener at det er viktig å engasjere seg for alle som kjemper med livet for den samme friheten og demokratiet vi har i Norge.

Av
Bijan Gharahkhani
Leder Buskerud Innvandrerråd

Powered by Labrador CMS