Frelsesarmeen stilte opp og hentet så mye mat de kunne etter havariet hos Extra i helgen. F.v. Jonny Corneliussen, Torill Yndesdal og Turid Formo.

Kjølediskene sviktet – nye varer for store verdier måtte kastes

Alle de nye kjøleskapene til Coop Extra i Hokksund sentrum sviktet i helgen. Det førte til at en lang rekke varer måtte kastes og det som kunne berges, fikk Frelsesarmeen som får til sin matutdeling.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Det foregår en omfattende ombygging av Hokksund Nærsenter der Vinmonopolet og Coop Extra holder til. Og i helgen skjedde det som ikke skal kunne skje under normal drift.

En eller flere kompressorer til de nye kjøleskapene sviktet og dermed sluttet de helt nye skapene å kjøle, skriver Eikernytt.no.

Før helgen var det lastet inn store mengder med nye varer, og disse er nå enten ødelagt eller gitt til Frelsesarmeen. En fortvilet butikksjef, Marianne Themte, sier til Eikernytt at det er verdier for over 150.000 kroner som nå er tapt.

Hun understreker at dette er på grunn av ombyggingen av butikken og at det ville gått alarmer dersom det skjedde under vanlige omstendigheter.

De ansatte fikk det travelt da de kom på jobb mandag og oppdaget at samtlige kjøle- og fryseskap var satt ut av funksjon. Folk fra andre butikker i kjeden ble hentet inn for å hjelpe med å tømme hyllene og få i gang anleggene igjen.

Samtidig ble Frelsesarmeen varslet slik at de kunne stille med mannskaper for å hente det butikken ikke kunne selge, men som var mulig å redde.

Frelsesarmeen tok med seg mye mat for så å fryse det ned i påvente av utdeling neste tirsdag.

Butikken var på grunn av helgens hendelse stengt hele mandag. Kun Posten og Vinmonopolet hadde normal drift.

Helt nye kjøle- og fryseskap var fylt opp før helgen, men måtte bare tømmes i formiddag da varene ikke kunne selges.
Powered by Labrador CMS