Dieseltyver tatt på fersken - gjørmete gjenganger pågrepet

En bonde tok dieseltyvene på fersken i morgentimene tirsdag - da politiet ankom fikk de kontroll på en utenlandsk mann full av gjørme og uten sko som hadde tappet flere hundre liter diesel.

Publisert Sist oppdatert

SANDE: Nå etterforskes vedkommende, som også skal være mistenkt for andre tilfeller i samme kategori, opplyser politiet.

- Gårdeieren har forklart at han har vært plaget med dieseltyver i flere år, og det er også stjålet verktøy fra stedet, forteller operasjonsleder Marianne Mørch i politiet til DRM24.

Som tidligere omtalt av DRM24 er dieseltyveri blitt et utbredt problem de siste årene. Det er tyver som tapper diesel fra tanker og anleggsmaskiner på byggeplasser og gårder med jevne mellomrom.

Ifølge politiet har det trolig vært flere personer enn den pågrepne tilstede under dieseltyveriet som fant sted tirsdag morgen i Sande, men disse skal ha forsvunnet.

Den aktuelle mannen som nå er i politiets varetekt er en utenlandsk statsborger som tidligere skal ha hatt et arbeidsforhold på gården. Tyvene ble oppdaget da de utløste et varslingssystem og ble fanget opp på kamera.

- Tyven ble funnet mens han gjemte seg, full av gjørme og uten sko, forteller Mørch.

Powered by Labrador CMS