Mann (37) siktet:
- Verserer mange rykter

Politiet opplyser natt til torsdag at en dansk statsborger bosatt på Kongsberg er pågrepet for de fem drapene.

Publisert Sist oppdatert

KONGSBERG: Det er en 37 år gammel mann som er pågrepet og siktet etter at fem personer ble drept og to skadet i Kongsberg sentrum onsdag kveld, opplyser politiet i en pressemelding.

Mannen er dansk statsborger, men bosatt på Kongsberg.


- Politiet bekrefter denne informasjonen om siktede fordi det verserer mange rykter i sosiale medier om mulige gjerningspersoner som ikke kan knyttes til de alvorlige handlingene, uttaler politiet videre.

Ifølge TV2 skal det være en «norsk konvertitt» (som har konvertert til islam) som er pågrepet. Hvorvidt vedkommende er norsk statsborger er ikke kjent.

Politiet meldte først at mannen var 38 år, men dette ble senere rettet til 37.

- Uoversiktlig

Tiden fra politiet fikk meldingen klokken 18.13 og kom til stedet og til han ble pågrepet, beskriver politiet som uoversiktlig.

- Mannen ble pågrepet klokken 18.47, det tok altså noe tid fra første patrulje var på stedet til han ble pågrepet, uttaler politiet i pressemleindgen.

- Nærmere beskrivelse av hendelsesforløpet vil vi komme tilbake til når vi har bedre oversikt over det som skjedde. Det sier seg selv at dette er en svært alvorlig og omfattende situasjon, og den preger naturlig nok Kongsberg og de som bor her, sier politiinspektør Øyvind Aas i Sør-Øst politidistrikt.

Powered by Labrador CMS