STORE SKADER: Slik så det ut etter at brannvesenet hadde slukket brannen.
STORE SKADER: Slik så det ut etter at brannvesenet hadde slukket brannen.

Mann siktet etter husbrannen på Konnerud

Politiet utelukker ikke at brannen i tomannsboligen på Konnerud onsdag kveld er påsatt. Ikke lenge etter brannen ble en mann i 30-årene pågrepet og siktet som følge av omstendighetene i saken.

Publisert Sist oppdatert

KONNERUD: Vedkommende er siktet for brudd på brann- og eksplosjonsvernsloven, opplyser politiet.

- Pågripelsen skjedde i området ved brannen og forløp seg udramatisk. Mannen har ikke erkjent noe, men sitter nå i arresten i påvente av avhør, opplyser politiet til DRM24.

Tidligere onsdag kveld opplyste politiet til DRM24 at de ikke utelukket at brannen var påsatt eller at noe straffbart hadde funnet sted. Brannvesenet har overfor DRM24 uttalt at det fremstod som om brannen har startet utvendig basert omstendighetene når de ankom stedet.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">MENER BRANNEN STARTET HER:</span> Fra terrassen bak huset skal brannen ha spredd seg og tatt tak i kledningen på boligen.</span>
MENER BRANNEN STARTET HER: Fra terrassen bak huset skal brannen ha spredd seg og tatt tak i kledningen på boligen.

Hva politiet mener er den konkrete brannårsaken vil de imidlertid ikke si noe om foreløpig, utover å bekrefte at det er sannsynlig at brannen har startet utvendig.

Politiet ønsker heller ikke å kommentere om mannen har en relasjon til tomannsboligen, men han skal ikke være en beboer på adressen.

Brann- og ekplosjonsvernsloven

§ 5.Den enkeltes plikt til å forebygge og begrense skadevirkningene ved brann, eksplosjon og annen ulykke

  • Enhver plikter å vise alminnelig aktsomhet og opptre på en slik måte at brann, eksplosjon og annen ulykke forebygges.
  • Enhver plikter ved brann, eksplosjon eller annen ulykke straks å underrette de som er utsatt for fare og ved behov varsle nødalarmeringssentral. Det samme gjelder ved overhengende fare for en slik hendelse.
  • Enhver som oppholder seg nær en brann, eksplosjon eller annen ulykke plikter etter evne å gjøre det som er mulig for å begrense skadevirkningene.

-

Powered by Labrador CMS