Mjøndalen-drapet: Overmannet av vitne etter knivstikking

Et øyenvitne til drapet på Vassenga skal ha overmannet gjerningsmannen og fått hjelp av andre forbipasserende til å holde kontroll på vedkommende til politiet ankom stedet. I avhør har han lagt alle kortene på bordet.

Publisert Sist oppdatert

MJØNDALEN: - Han samarbeider med politiet og har erkjent både handlingen og straffskyld for denne, uttaler politiadvokat Ann-Iren Svane Mathiassen til DRM24.

Gjerningsmannen i 20-åra har mandag formiddag blitt avhørt av politiet, og blir tirsdag fremstilt for varetektsfengsling i en såkalt kontorforretning ettersom han også har samtykket til dette. Mannen skal fra før være helt ukjent for politiet.

Både gjerningsmannen og den avdøde kvinnen i 30-åra er lokale, etnisk norske statsborgere hjemmehørende i Eiker. Omstendighetene rundt hendelsen på parkeringsplassen utenfor Mjøndalshallen har politiet foreløpig ikke full kontroll på, men Mathiassen forteller til DRM24 at de to hadde en relasjon i form av et forhold som nylig hadde tatt slutt. 

- Vitne gjorde formidabel innsats

Med tanke på selve handlingen kan Mathiassen foreløpig ikke gå i detalj på knivstikkingen, men det skal dreie seg om flere knivstikk som har skjedd i eller utenfor en bil kvinnen disponerte. Kvinnen vil bli obdusert tirsdag.

Mathiassen forteller at gjerningsmannen ble overmannet av et vitne som så hendelsen og tok affære.

- Han satt i egen bil da han så det som hendte, og grep inn. Gjerningsmannen skal da ha blitt overmannet og stanset, men heller ikke ha angrepet vitnet, som er uskadd, sier Mathiassen.

- Han gjorde en formidabel innsats og mye mer enn man kan forvente, sier Mathiassen.

Videre skal flere andre personer ha kommet til og hjulpet vitnet å holde kontroll på gjerningsmannen før politiet ankom stedet, men hvor mange vitner det er til selve handlingen er foreløpig uklart. Det skal imidlertid også være video av selve hendelsen.

Ifølge Mathiassen er det foreløpig ingen ting som tilsier at gjerningsmannen vil påberobe seg psykiatri eller utilregnelighet i gjerningsøyeblikket.

Powered by Labrador CMS