ÅSTEDET: Industriområdet på Danserud hvor Bane NORs entreprenør Veidekke arbeider med ny Vestfoldbane. Her jobber politiet med søk og sporsikring.
ÅSTEDET: Industriområdet på Danserud hvor Bane NORs entreprenør Veidekke arbeider med ny Vestfoldbane. Her jobber politiet med søk og sporsikring.

To pågrepet, flere på frifot etter kobbertyveri i Kobbervikdalen

Minst fire innbruddstyver tok seg inn på riggplassen til Bane NOR for å stjele kobbertromler, men ble tatt på fersken i en større politiaksjon natt til søndag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Politiet fikk tips fra øyenvitner om pågående innbrudd på stedet ved 23.40-tiden, og fikk pågrepet to menn som da var i gang med å stjele kobbertromler da de ankom stedet.

Ytterligere to personer skal ha forsvunnet fra stedet til fots, og det ble innledet et større søk i området med både helikopter og hund. En rekke politipatruljer jobbet i området, men søket måtte etter hvert avsluttes uten resultat.

- De har trolig kommet seg over noen gjerder og vekk fra området, opplyser operasjonssentralen til DRM24.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">En polskregistrert grå Opel Astra av eldre årgang var hensatt like utenfor industriområdet og settes i forbindelse med tyveriet.</span>
En polskregistrert grå Opel Astra av eldre årgang var hensatt like utenfor industriområdet og settes i forbindelse med tyveriet.

To tromler bortatt

Før politiet ankom stedet skal det ha blitt stjålet to tromler, mens tyvene som ble tatt var i ferd med å stjele ytterligere to som de hadde rullet utenfor porten.

Politiet har derfor en teori om at det har vært flere personer og trolig et større kjøretøy involvert ettersom to tromler allerede var borte.

- Det er ikke noe vi har opplysninger om eller kan bekrefte, men det fremstår som logisk, kommenterer politiet.

De fire som politiet med sikkerhet vet deltok i tyveriet inne på området skal imidlertid ha blitt festet på video, så politiet sitter med bilder av samtlige.

De to som er pågrepet er østeuropeere, og en polskregistrert personbil hensatt utenfor området settes i forbindelse med hendelsen. Det er imidlertid ikke denne bilen som har blitt brukt til å frakte vekk de stjålne tromlene.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Politiet fant to hensatte tromler med kobberkabler like utenfor porten.</span>
Politiet fant to hensatte tromler med kobberkabler like utenfor porten.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">HUNDESØK: </span>Politiet gjennomsøkte området med hundepatrulje.</span>
HUNDESØK: Politiet gjennomsøkte området med hundepatrulje.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">BRØT SEG INN:</span> Tyvene har trolig klippet låsen på den utvendige porten og på den måten fått adgang til kobbertromlene via en sideinngang.</span>
BRØT SEG INN: Tyvene har trolig klippet låsen på den utvendige porten og på den måten fått adgang til kobbertromlene via en sideinngang.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">ETTERTRAKTET VARE:</span> Kobberkabel per løpemeter kan omsettes for store verdier.</span>
ETTERTRAKTET VARE: Kobberkabel per løpemeter kan omsettes for store verdier.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">GODT BEVOKTET:</span> Riggplassen til Bane Nor har adgang fra to sider, begge godt bevoktet med kameraer og høye gjerder.</span>
GODT BEVOKTET: Riggplassen til Bane Nor har adgang fra to sider, begge godt bevoktet med kameraer og høye gjerder.
Powered by Labrador CMS