SØPPELBRANN: Her fra Fjell i fjor høst.

Tredje Fjell-brann på ni dager

Politiet og brannvesenet har igjen måtte rykke ut det som trolig er påsatte branner i søppelcontainere ved Galterud skole.

Publisert Sist oppdatert

FJELL: Det har også tidligere vært flere perioder hvor det har vært en rekke branner i søppelcontainere i området, og spesielt ved Galterud skole har det vært svært mange påsatte branner i returpunktet på stedet.

Etter en lengre periode hvor det har vært stille, har fenomenet bokstavelig talt blusset opp på nytt:

GJENGANGER: Slik ser det ut i skolegården på Galterud med jevne mellomrom. Her fra Halloween.

Tirsdag kveld mottok brannvesen og politi melding om brann i en av søppeldunkene på returpunktet på stedet.

- En vekter som var på stedet før oss hadde fått flyttet på dunken så det ikke skulle spre seg, opplyser fungerende vaktleder Tim Wold på 110-sentralen til DRM24.

Brannvesenet fikk raskt slukket brannen ved ankomst, men nok en gang var en dunke totalskadd.

Ønsker tips

Det er ifølge politiet «uvisst om brannen er påtent» - men ting begynner som kjent ikke å brenne av seg selv, og i alle fall ikke samme sted flere ganger på så kort tid.

- Det er ikke sett personer i området, men dersom noen har sett noe eller har tips ønsker vi at de tar kontakt med oss, sier operasjonsleder Merete Kvaal i politiet til DRM24.

Saken etterforskes videre av Drammen politistasjon. Tidligere har politiet vært tydelige på at de mistenker at alle brannene har vært påsatt, og det er ingen omstendigheter som tilsier noe annet denne gangen.

Forrige gang det brant på Galterud var på Halloween. Også den gang brant det i returpunktet på stedet, samt i en søppelcontainer. Begge deler er imidlertid langt fra første gang blir påtent.

Alvorlig

Brannvesenet er klare på at det er alvorlig at stadig påsatte branner legger beslag på brannvesenets beredskap.

Potensielt kan det bety forsinkelser og hindre brannvesenet fra livreddende førstehjelp på andre akutte oppdrag.

- Vi tenker jo vårt når det stadig er gjentagende oppdrag samme sted, og vi må sette en ressurs i opptatt. Det betyr at beredskapen er svekket, og dette er ikke oppdrag det er ønskelig for oss å måtte reise ut på, sier Vold.

Powered by Labrador CMS