Elevrådsleder Jovan Dasic og ordfører Adrian Wilhelm Kjølø Tollefsen la ned grunnsteinen for nye Hokksund Barneskole

La ned grunnsteinen for Hokksunds nye barneskole

Over 50 barn fra fjerde klasse hadde møtt frem sammen med representanter fra både byggherre, frivilligheten, kommunen, skolen og øvrige interessenter.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: En grunnstein er ikke lenger en grunnstein. «Steinen» som ble lagt ned i dag var ikke en stein, men et skrin i messing. Skrinet er spesiallaget på Vestlandet, og på skrinet var både navnet til elevrådsleder og ordfører inngravert.

Selve grunnsteinen ble lagt ned nok så provisorisk i dag, siden denne skal støpes ned i gulvet under en tykk glassplate slik at skuelystne kan iaktta dette skrinet så lenge skolen står, skriver Eikernytt.no.

Stolt elevrådsleder med talegaver

Elevrådsleder Jovan Dasic, holdt ifølge ordføreren en strålende tale, til tross sin unge alder.

– Ja dette var solide saker, jeg tror nok han bli folkevalgt, kunne ordføreren nok så muntert fortelle Eikernytt.no etter seansen.

Jovan sa at «det som legges i dette skrinet er for oss nåtiden, men i fremtiden vil det høre fortiden til». Slik sett vil de kanskje la seg overraske den dagen denne boksen eventuelt åpnet, om ca. 70 år hvis denne skolen lever like lenge som den forrige, sa han.

Jovan gledet seg stort over framgangen og gratulerte med dagen på vegne av alle elevene.

Ordføreren takket

Ordfører Adrian Wilhelm Kjølø Tollefsen holdt også tale, og sa blant annet at dagen i dag markerer en betydningsfull milepæl i Øvre Eiker.

Han sa videre at «den gamle Hokksund Barneskole, som ble bygget i 1953, har tjent oss godt gjennom generasjoner. Den har vært en arena for læring, vennskap og utvikling for utallige barn, og den har spilt en sentral rolle i lokalsamfunnet vårt».

Kranselag bare for voksne

Etter grunnsteinen var lagt ned var det mat for de over 150 arbeiderne ved anlegget. Her var det rett nok ikke adgang for de fremmøtte elevene. De måtte reise hjem.

Eikernytt.no sin utsendte medarbeider kunne på avstand merke en ordfører som tydelig gav utrykk for at han synes det var nok så utidig at barna ikke fikk delta, selv om han avsto fra å utfordre den beslutningen ytterligere – i alle fall der og da.

– Kjære alle sammen, det er en tid for alt, og tiden er nå kommet for å gi plass til noe nytt, noe som kan møte de moderne kravene til utdanning og aktivitet, sa Adrian Tollefsen.

Han la til:

– I Øvre Eiker sier vi at «Sammen skaper vi et livskraftig Øvre Eiker». Dette tjener som en veiviser, og har også vært styrende for hvordan vi i fellesskap har jobbet for å realisere denne nye skolen. Dette prosjektet har vært et resultat av samarbeid og innsats fra mange aktører i lokalsamfunnet.

Powered by Labrador CMS