Lærerstreiken fortsetter etter ministermøte - Drammen neste ut

- Svaret og løsningen ligger fortsatt hos partene, uttaler kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) etter å ha kalt inn partene til møte fredag ettermiddag. Til uka blir lærere ved Drammen og Åssiden VGS tatt ut i streik.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: KS og Utdanningsforbundet møttes fredag ettermiddag i Kunnskapsdepartementet.

Det har lenge vært spekulert i om den fastlåste konflikten ender i tvungen lønnsnemd etter at over 8.000 lærere over hele landet er tatt ut i streik, men det ble altså ikke tilfellet.

– Rapportene vi har hørt er alvorlige, og derfor ønsket jeg å snakke med partene. Jeg forstår mer av hvor partene står, uttalte Brenna i en pressekonferanse etter møtet.

Drammen tas ut

Utdanningsforbundet varslet fredag ettermiddag at Drammene rammes i ny opptrapping med 300 nye lærere fra onsdag neste uke. Kun elever i førsteklasse skjermes, ifølge forbundet.

Foreløpig ligger Drammen Videregående og Åssiden videregående skole inne i streikeoversikten hos Utdanningsforbundet.

Fastlåst

Mange elever har ikke vært på skolen i det hele tatt etter sommerferien, og elever har grunnlovsfestet rett til skolegang. Situasjonen har ført til negative konsekvenser for mange, som både i form av fraværskrav og psykiske påkjenninger.

Utdanningsforbundet streiker for økt lønn til lærerne med lengst ansiennitet, og ville derfor ikke godta tilbudet som øvrige ansatte i norske kommuner aksepterte i årets lønnsoppgjør.

DRM24.no kommer tilbake med mer

Powered by Labrador CMS