Markerte to-årsdagen for invasjonen i Ukraina

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Mange ukrainere og noen nordmenn var møtt opp for å markere to-års dagen for Russlands invasjon i Ukraina i Hokksund lørdag. Det ble også tid for lystenning og ettertanke for alle som fortsatt er i hjemlandet og for dem som har omkommet i kampene, skriver Eikernytt.no.

Det var foreningen Øvre Eiker for Ukraina som sto bak arrangementet som begynte med en utstilling og salg av diverse håndlagede effekter i festsalen på rådhuset. Deretter gikk det de kalte et «fredstog» gjennom Hokksund sentrum og opp til Haug kirke.

Her var det tid for lystenning og omtanke for alle som har mistet livet i kampene mot Russland og for alle de sivile livene som har gått tapt.

I front for toget gikk ordfører Adrian Tollefsen. Han var med på å starte foreningen og har hele tiden engasjert seg for å hjelpe ukrainere som kommer til Øvre Eiker. Og dem er det etter hvert blitt mange av.

– Jeg er veldig takknemlig for den romsligheten innbyggerne i Øvre Eiker viser for alle flyktninger, også for ukrainerne. Her er det hjerterom for alle, vi står sammen – og vår kommune er til for absolutt alle som flykter fra krig og fattigdom – uansett opphavsland, sier han i en kommentar til Eikernytt.no.

Powered by Labrador CMS