SKÅLET FOR NYETABLERING: Manager Dipali Gosain og Eric Ness Christiansen på Galleri Tiffany.
SKÅLET FOR NYETABLERING: Manager Dipali Gosain og Eric Ness Christiansen på Galleri Tiffany.

Med streetart fra Drammen til Oslos beste vestkant

Eric Ness Christiansen har åpnet galleri i Frogners eldste café. Det første maleriet ble solgt allerede 10 minutter etter det kom på veggen.

Publisert Sist oppdatert

OSLO/DRAMMEN: Drammens anerkjente graffitikunstner har vokst seg ut av hjembyen.

Fredag var det åpning av Galleri Tiffani i Skovveien på Frogner, hvor Eric Ness Christiansen nå har forvandlet den legendariske puben med samme navn til kunstutstilling - og opererer som husets kurator.

- For meg er det dritkult. Helt sjukt egentlig. Og så er det en flott måte å kunne få vist frem kunsten sin hver dag. Her vil det fortsatt være servering som vanlig i tillegg til kunstutstilling, sier Christiansen.

Fine-art på historiske vegger

Gjennom noen andre drammensere som tok over stedet i kjølvannet av det såkalte bartender-drapet i 2018, har Christiansen nå fått muligheten til å skape en «fine-art-twist» på stedet, som fra før har rikelig med nostalgisk sus i veggene.

- Dette er faktisk puben som Pushwagner hang på i gamle dager. Det er veggmalerier fra han her som ble malt over før han ble kjent, og det ligger fortsatt tegninger av han i kjelleren, sier Christiansen.

Nå skal han invitere til show-eventer på månedlig basis. Flere andre drammensbaserte kunstnere skal opp på veggene i tillegg Christiansens egne verker.

Fra pils til champagne

I nydekorerte lokaler med vegger, bord og bar preget av graffiti, var han fredag ettermiddag omgitt av noen få spesielt inviterte til en lukket åpning under de rådende corona-restriksjoner.

Og i beste vestkant-ånd var pilsen fra Aass for anledningen byttet ut med boblende champagne i stettglass.

- Men selv om jeg har havnet på Frogner betyr ikke det at jeg er noen soss, spøkte Christiansen under åpningstalen, og lot det ikke være noen tvil om hvor han kommer fra.

Midt i smørøyet for kunst i storformat

Men i et av de mest pengesterke strøkene i landet, som også har et ikke ubetydelig antall gallerier, kan det være et strategisk sted å skille seg ut fra mengden.

- Det første maleriet ble solgt rett etter det kom på veggen i går, røper Christiansen, som selger streetart i proporsjoner som passer godt inn hvor det er høyt under taket.

- Hva blir neste skritt?

- New York? Det hadde vært kult. Hvem vet, ler Christiansen, som allerede samarbeider med flere internasjonale profiler under gatekunst-paraplyen.

LES OGSÅ:

Graffiti-Eric brukte coronaen til å prøve noe helt nytt - nå er han travlere enn noensinneÅpner dørene for eksklusiv streetart-utstilling

Stinn brakke på graffiti-Erics åpning av gatekunst-gallerietÅpner Drammens første graffiti-galleri: - Tror det blir suksess

Har du fått med deg Drammens siste grafitti-verker?

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SETT FØR:</span> Det berømte veggmaleriet på bakveggen av Aass Bryggeri har også fått plass på Frogner.</span>
SETT FØR: Det berømte veggmaleriet på bakveggen av Aass Bryggeri har også fått plass på Frogner.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">GRAFFITI-LITTERATUR PÅ BARDISKEN: </span>Bildeboka «Graffiti Junction» som blant annet inneholder mange av veggmaleriene fra Drammen, er også på plass i Oslo.</span>
GRAFFITI-LITTERATUR PÅ BARDISKEN: Bildeboka «Graffiti Junction» som blant annet inneholder mange av veggmaleriene fra Drammen, er også på plass i Oslo.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FEIRET OSLO-ÅPNING: </span>Eric Ness Christiansen og manager Dipali Gosain, begge fra Drammen.</span>
FEIRET OSLO-ÅPNING: Eric Ness Christiansen og manager Dipali Gosain, begge fra Drammen.
Powered by Labrador CMS