Comeback for Sverre Isachsen i rallycross

Sverre Isachsen vant EM i rallycross tre år på rad, og ble den første nordmannen som kjørte profesjonell rallycross i USA. Nå gjør 52-åringen comeback i den norske EM-runden på Hell til helgen.

Publisert Sist oppdatert

MOTORSPORT: - Jeg har ikke kjørt et eneste billøp siden jeg ga meg i USA etter 2016-sesongen, og jeg trengte en pause. Men jeg har hele tiden lekt med tanken om å gjøre et lite comeback, og nå fikk jeg muligheten, forteller Sverre Isachsen fra Hokksund.

Etter det vi kan kalle «Martin Schanche-æraen» hvor Schanche og førere som Ludvig Hunsbedt, Eivind Opland og Bjørn Skogstad gjorde rallycross til allemannseie i Norge, var det på mange måte Sverre Isachsen som tok over. I 2009, 2010 og 2011 vant han EM i Supercars, som var det gjeveste man kunne vinne i internasjonal rallycross på den tiden.

Avsluttet karrieren i USA

Etter suksessen i EM skrev han under en proffkontrakt med Subaru i amerikansk rallycross, og kjørte der mellom 2012 og 2016. Høydepunktet i USA var en seier i Seattle og da rallycross også fikk VM-status deltok Sverre i en VM-runde i Canada. Etter «Isachsen-æraen» var det førere som Petter Solberg og Andreas Bakkerud som tok over som de mest suksessfylte rallycrossførerne fra Norge.

- For meg gikk det i rallycross døgnet rundt i mer enn 25 år, og jeg trengte en pause. De siste årene har jeg konsentrert meg om å bygge opp mitt eget firma innen anlegg og transport, men jeg har jo fulgt med fra sidelinjen. Og da noen kompiser og jeg begynte å snakke om en gjesteopptreden her forleden fikk jeg tilbake tenningen, forklarer Isachsen.

Ny bil og ny tenning

Ganske raskt fikk han tilbud om å leie en Ford Fiesta MK8 Supercar for å stille i EM-runden på hjemmebane. Sverre fikk raskt samlet sammen nøkkelpersonene fra sitt gamle team som Lars-Erik Grime, Robert Vaa, Einar Kristian Ragnhildrud, Kenneth Kristiansen og Knut Sverre Munkhaugen. Gamle og nye sponsorer stiller også opp, og bilen har fått samme dekor som den gamle «Stina», Ford Focus’en Isachsen tok sine siste EM-titler med.

- Det skal bli spennende å kjøre igjen, og se om jeg fortsatt henger med. Det er vanskelig å ha noen ambisjoner før start, men jeg vet jo hva som kommer til å skje når jeg får på meg hjelmen. Da er det kun seier som gjelder. Jeg må uansett takke sponsorene som muliggjør dette her, sier Sverre, som kommer til å kjøre sin EM-runde nummer 100 i Trøndelag.

Om det blir flere løp enn på Lånkebanen ved Hell gjenstår å se.

- Først må vi se hvordan det går i helgen, også får vi ta en vurdering etter det. Som jeg sa da jeg ga meg i USA i 2016; «man skal aldri si aldri».

Powered by Labrador CMS