KJEMPER I TOPPEN: Anders Grøndal fra Drammen er tilbake i toppen i norgesmesterskapet.

Grøndal med ny 2. plass i rally-NM - Larsen kjørte ut

Det ble en høydramatisk avslutning på Rally Hadeland for våre lokale førere, som kniver med Henning Solberg i tetstriden. 

Publisert Sist oppdatert

GRAN: Regjerende norgesmester fra Drammen, Frank Tore Larsen, fortsatte der han slapp etter Rally Sigdal, med seier på de tre første av totalt åtte fartsetapper på Hadeland. På de to første med henholdsvis Anders Grøndal og Henning Solberg halsende like bak, og på den tredje hele 14 og 16 sekunder foran etter lynrask kjøring med Torstein Eriksen tilbake i kartleserstolen.

Så langt så løpet ut til å bli en kopi av Sigdalsrally, med de tre første alene i tet og resten av feltet langt bak. Men som alltid i rally skjer det uventede ting, og fra fjerde etappe skulle det vise seg at veteranen Henning Solberg hadde funnet flyten etter å ha fått orden på bilproblemene han slet med i første NM-runde.

Solberg begynte å kjøre raskere enn både Larsen og Grøndal, og mens Grøndal fortsatte å kjøre stabilt raskt som nummer to, sakket Larsen mer og mer akterut. Ifølge Larsen som følge av at den ene støtdemperen foran sluttet å fungere på SS3.

- Vi måtte kjempe ekstra for å holde tempoet oppe og på ettermiddsagsloopen ble det enda vanskeligere, forteller Larsen.

Historien gjentok seg på både SS5, SS6 og SS7, og forspranget Larsen hadde opparbeidet seg var redusert til kun 5,8 sekunder foran ringreven Solberg før siste og avgjørende SS8. 

Her skulle det vise seg at selv ikke radarparet Larsen og Eriksen hadde overnaturlige evner, og med presset fra en lynrask Henning Solberg som kom bakfra havnet Larsen til slutt i en brøytekant i forsøket på å holde unna i sekundstriden - og ble dessverre nødt for å bryte løpet. Anders Grøndal og reserve-kartleser Ola Fløene fullførte løpet på en andreplass og er dermed også helt i teten i NM-sammendraget.

Grøndal fullførte 33 sekunder bak Solberg, men slet også underveis med både feil dekkvalg og tekniske problemer med en popup-ventil som gjorde at de ikke matchet farten til Solberg inn til mål.

Slik ser poengstillingen ut etter to NM-runder:

Henning Solberg: 52 poeng
Anders Grøndal: 50 poeng
Frank Tore Larsen: 33 poeng

Anders Grøndal og super-reserve Ola Fløene ligger nå godt an før 3. NM-runde i Rally Numedal, men da er Veronica Engan tilbake i kartleserstolen.
NULL POENG: Frank Tore Larsen måtte bryte etter å ha ledet hele løpet da han havnet i grøfta. Fullfører han de øvrige rundene kan han trøste seg med at det kun er de fem beste resultatene av seks løp som teller med i poengberegningen.
TILBAKE PÅ TOPP: Henning Solberg fikk muligheten til å stille i NM via et utenlandsk team, og har åpenbart ikke glemt gamle kunster etter en litt rusten start på første NM-runde.
Powered by Labrador CMS