Grøndal tilbake i rally-toppen - satser for fullt mot NM

I årets Sigdalsrally måtte drammenseren bytte kartleser i siste liten på grunn av akutt sykdom. Men etter flere sesonger med mye trøbbel stemte det meste for Anders Grøndal ute i løypa, og suste inn til en god andreplass.

Publisert Sist oppdatert

SIGDAL: En rekke av de klassiske NM-rundene, inludert Sigdalsrally, mistet statusen etter fjorårssesongen, men flere av de heteste navnene i norsk rally stilte allikevel til start i det som blir generalprøven før årets NM-sesong sparkes i gang på Elverum neste helg.

Blant dem norgesmester to år på rad, Frank Tore Larsen fra Drammen, Grøndals gjennom mange år største konkurrent, samt VM-fører Ole Christian Veiby og Marius Aasen.

Konkurransen var med andre ord skarp blant de øverst fem førerne i R5-biler, men Grøndal fikk seg et skudd for baugen allerede før start da hans første karleser Marius Fuglerud ble akutt syk rett før løpet og måtte stå over. Grøndals tidligere kartleser Veronica Engan tok utfordringen på kort varsel, og det så ut til å fungere bra for Grøndal på første etappe over Letmolia hvor duoen kjørte inn til en god tredjeplass etter Veiby og Frank Tore Larsen.

Årets utgave av Sigdalsrally har fire fartsetapper, hvorav de første og de to siste er identiske, men de kjøres i mørket kontra dagslys. Det var også andre endringer i fartsetappene kontra fjorårets utgave av løpet, blant annet ble Letmolia kjørt motsatt vei og depot/serviceområde var i år lagt til Blaafarveverket.

Manglende NM-status til tross, løpet av fullt av folk og rallysporten viste seg fra sin beste side.

Godfølelsen tilbake

Da DRM24 snakket med Grøndal i pausen etter SS2 var feelingen god og hans nye Skoda Fabia stemte bra.

- Det er nydelige forhold og kun justeringer på kjøringen det går på nå, bilen stemmer bra og dette er gøy, sa Grøndal før SS3 og SS4.

Og i mørket skulle det viste seg at drammenseren hadde fått skikkelig sving over kjøringen etter de to første rundene, for på Letmolia var Grøndal bare tiendelen bak totalvinner Ole Christian Veiby - og kunne kjøre inn til andreplass totalt 14 sekunder etter VM-føreren.

Frank Tore Larsen fra arrangørklubben NMK Modum og Sigdal tapte mye tid etter en snurring på SS2, men bilen var like hel og den regjerende norgesmesteren kjørte inn til en tredjeplass totalt, 20 sekunder etter Grøndal.

SNURRET: Frank Tore Larsen var uheldig på SS2, men var raskere enn Grøndal på SS1. På de to siste var Grøndal hakket kvassere.
Også Larsen skrøt uhemmet av forholdene under årets utgave av Sigdalsrally, som naturligvis bar preg av mye snø og hard issåle slik vinteren har vært hittil. Nå går det mot drammensduell i årets rally-NM.

Grøndal forteller at han nå er klar for ny NM-sesong og pusher det han kan i rallyløypa.

- Det er deilig å være der jeg føler jeg hører hjemme igjen, smiler Grøndal.

SMILET TILBAKE: Anders Grøndal med god generalprøve kunne konstatere at redskapen igjen spiller på lag en uke før det gjelder for alvor.
Powered by Labrador CMS