GT-eventyret fortsetter for Marcus Påverud (20)

Forrige helg kjørte racing-talentet inn til to nye pallplasser i GT3-serien i Ungarn. Denne helga forsvarer han plasseringen på Imola-banen i Italia.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/UNGARN/ITALIA: 20-åringen fra Tranby, bosatt i Drammen, kjørte forrige helg inn til to nye plassplasser i ProAm-klassen på Hungaroring i Ungarn, med sin Honda NSX GT3 i GT Open Series.

Sammen med sin danske makker kjørte Marcus inn til 5.plass totalt i løpet og 2. plass i ProAm-klassen i lørdagens løp. På søndag ble den nok en pallplass på duoen, med 3.plass i klassen og nummer 6 totalt. Dermed ligger teamet på 2. plass i poengsammendraget i ProAm.

Norske resultater vekker oppsikt

Norske utøvere leverer oppsiktsvekkende resultater i internasjonal GT-Racing om dagen. Samme helg som Marcus Påverud tok to pallplasser på Hungaroring ble det totalseier for Christian Krognes og 3.plass til Dennis Olsen på Nürburgring.

For bare tre-fire år siden var det knapt en norsk fører som hadde sittet i en GT3-bil. 20-årige Marcus Påverud er den yngste av de norske førerne som nå markerer seg internasjonalt, og drømmen er deltakelse i 24 timers løpet på Le Mans og en karriere som profesjonell racerfører.

- JAS Motorsport har gitt meg en kjempemulighet ved å satse på meg i GT Open. Jens Reno Møller, som er teamkameraten min, stiller store ressurser til rådighet for å kjøre dette mesterskapet, og min jobb er å levere profesjonelt bak rattet og sørge for at teamet kan få resultater.

- Så langt har dette gått over all forventning og jeg merker også at det er flere team og konkurrenter som etter hvert legger merke til at en forholdsvis ukjent nordmann presterer på høyt nivå, sier Marcus Påverud.

Bidrar til videreutvikling med Honda

Men samtidig er det utfordringer, forteller Liergutten. Mens Lamborghini, Porsche, Mercedes, Audi og McLaren har mange GT3-biler som deltar i de forskjellige internasjonale GT-mesterskapene, er det bare en håndfull Honda NSX-biler.

JAS Motorsport står alene for utviklingen av bilen, og det gjør det vanskelig å få en reell målestokk på hvor konkurransedyktig bilen reelt sett kan bli.

- Fram mot neste løp på Imolabanen skal jeg være hos JAS og også delta på en test for Nova Motorsport på Imola. JAS drifter en Honda NSX for Nova i det italienske mesterskapet, og det blir interessant å sammenligne. Samtidig vil jeg også få en peiling på hvor vi står i forhold til førerne som kjører i Italia.

- Det er ingen tvil om at Honda NSX GT3 er en bra bil, men jeg tror også det er muligheter for å videreutvikle den. At jeg nå har fått muligheten til å bidra i en slik prosess er også et steg på veien for meg når det gjelder å kunne utvikle meg på dette nivået, sier Marcus Påverud.

Kjemper for å beholde pallplassen

Neste runde i GT Open Series kjøres på Imolabanen ved Bologna i Italia 23-25. juli. De to løpene på Imola er runde nummer 7 og 8 i International GT Open.

ProAm-klassen i dette mesterskapet holder høy klasse, og på plassene bak Marcus Påverud på sammenlagtlisten ligger østerrikeren Christian Klien, som har kjørt 49 Formel 1-løp, samt italieneren Loris Spinelli med flere totalseire i Lamborghini Super Trofeo.

- Det er nesten litt i drøyeste laget, for dette er førere med resultater og erfaring som ligger langt over det jeg kan skilte med. Likevel ser jeg positivt på det, for det er nettopp i konkurranse med så gode førere jeg har mulighet til å utvikle meg. Og jeg har selvsagt ikke tapt på forhånd, sier Marcus Påverud!

Sammenlagtstilling GT Open Series ProAm etter 6 runder:

1. Brendan Iribe (USA)/Ollie Milroy (GB) McLaren 720S GT3 48

2. Marcus Påverud (NOR)/Jens Reno Møller (DK) Honda NSX GT3 30

3. Loris Spinelli (ITA)Mercedes AMG GT3 29

3. Christian Klien (AUT) McLaren 720S GT3 29

Lørdagsløpet kan du ser direkte her:

Søndagsløpet kan du se direkte her:

Fikk ekspert-tips

Marcus Påverud og makkeren Jens Reno Møller fra Danmark ligger på 2.plass i ProAm-klassen i International GT Open Series før helgens løp på Imola-banen i Italia. De blir imidlertid hardt presset av konkurrenter bakfra, men målsettingen er å beholde den gode sammenlagtplasseringen.

21-åringen fra Lier fikk eksperttips da han var med på en test på Imola der Marco Bonanomi fra Italia bisto JAS-teamet med førerveiledning.

- Bonanomi var med på Audis team som ble nummer 3 i 24-timers løpet på Le Mans i 2012, og selvsagt er det verdifullt å få veiledning og kunne sammenligne kjøredata med en så erfaren og god fører. I tillegg hadde han kjørt hundrevis av runder på Imola, men for meg var det første gangen jeg kjørte på banen.

- At JAS-teamet lot meg delta i denne testen viser også at de har tro på at jeg skal kunne utvikle meg videre, sier Marcus Påverud.

Egentlig var dette en test for det italienske teamet Nova Motorsport med deres Honda NSX GT3, som kjører i det italienske mesterskapet og som driftes av JAS, Hondas offisielle team i Europa.

- Det var ingen forskjell på Novas bil og den som Jens Reno Møller og jeg kjører i GT Open, annet enn at de kjører med et annet dekkfabrikat i det italienske mesterskapet. JAS og Nova satser hardt i Italia, og det spares ikke på ressursene når de får med Bonanomi som førerveileder på en test, sier Marcus Påverud.

Powered by Labrador CMS