MÅTTE BRYTE: Her var løpet bokstavelig talt kjørt for Frank Tore Larsen under Rally Hedemarken lørdag.

NM-vinneren ledet løpet da dekket eksploderte:
- Måtte velge mellom fjellveggen og grøfta

Det ble en høydramatisk avslutning på årets rallysesong for Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra Steinberg.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN / HAMAR: Høyre fordekk eksploderte helt uten forvarsel cirka to kilometer før mål på SS3 i inngangen til en smal venstresving, forteller Frank Tore Larsen, som sikret NM-tittelen sammenlagt etter Rally Sørland for to uker siden.

Etter to de to første natt-etappene fredag kveld ledet Larsen løpet under NM-avslutningen i Rally Hedemarken da situasjonen inntraff.

- Vi hadde en fjellvegg på yttersiden og det var rett og slett umulig å få svingt inn, og vi måtte ned i grøfta. Med full sving på rattet klarte vi heldigvis akkurat å unngå stygg kræsj, men høyre hjuloppheng og demper ble så skadet i sammenstøtet at vi dessverre ikke kunne fortsette, forteller fartsfantomet fra Steinberg.

KRAFTIG SMELL: Forskjerm og hjulbue fikk seg en kraftig trøkk i eksplosjonen.

- Trist, men nesten like hele

Hvor lang tid det tar å utbedre skadene på bilen er uklart, og dermed er det sånn sett en fordel at krasjen kom i årets siste løp for Larsen. NM-tittelen er uansett hans, og Larsen ser positivt på det hele i etterkant.

- Det er trist fordi vi gledet oss så ekstremt mye til å kjøre i dag, men vi reiser hjem med en bil som er nesten like hel. Rally er rally og det er vondt å takle motgang når ting skjer utenfor våres hender, samtidig som det ikke er noe vi gjort noe med, sier Larsen.

Pallen røk for Grøndal

Det lå an til å bli en spennende fight om seieren da uhellet skjedde, og bak i løypa kjempet blant annet drammenser og regjerende norgesmester Anders Grøndal om pallplassering i årets norgesmesterskap.

Siste NM-runde ble imidlertid en ny nedtur for Grøndal, som nok en gang fikk trøbbel med bilen underveis, og tapte mye tid.

Til slutt endte drammenseren på en 6. plass, tre minutter og 49 sekunder bak vinner Ole Christian Veiby, som snappet sølvmedaljen totalt. Også Marius Aasen snek seg forbi Anders Grøndal i sammendraget med en 3. plass på Rally Hedemarken, og skjøv Grøndal helt ut av pallen sammenlagt i årets NM.

- Denne helgen var vi klare for å gi alt og kjempe om NM medalje. Men alt på SS1 gikk det galt med en turboslange som hoppet av. Det førte til tidstap på nesten to minutter. Resten av løpet har vi slitt med motorkraft. Vi har prøvd og finne feilen på service uten hell. Problemet ble større utover dagen idag og andre loop ble stort sett kjørt i road mode, kommenterer Grøndal etter løpet.

Fjorårets NM-vinner gratulerer konkurrentene med årets medaljer.

LES OGSÅ:
Larsen sikret NM-gull i rally

Powered by Labrador CMS