Seier for Påverud på Brands Hatch

Publisert Sist oppdatert

ENGLAND: Det ble klasseseier i Silver Cup i GT World Challenge Sprint Cup til Marcus Påverud og hans belgiske makker Baptiste Moulin på Brands Hatch i England.

Det andre av de to løpene som ble kjørt på søndag ble en stor opptur for duoen som kjører en Lamborghini Huracan GT3 for det italienske VSR-teamet og kunne passere mållinjen etter en time til 16. plass totalt og seier i sin klasse.

Bilen til Marcus Påverud ble også best plassert av de tre VSR-Lamborginiene som startet løpet.

- Det ble en vanskelig start på helgen både under kvalifiseringen og i det første løpet søndag formiddag. Men så klaffet det perfekt i det andre løpet, der vi var med og kjempet om pallen allerede fra de første rundene. Jeg fikk til en veldig bra start og avanserte flere plasser, og Baptiste fulgte opp med en veldig bra avslutning på løpet, sier Marcus Påverud.

Sliter med oppsettet

I det første løpet ble det bare en 25. plass totalt og 6. plass i Silver Cup, blant annet etter at Marcus hadde fått en tidstraff for å ha kjørt utenfor banebegrensingene (track limits) og et tap på 15 sekunder på depotstoppet.

- Vi har også slitt med å få til et bra oppsett på bilen, men det ble bedre i det andre løpet. Vi startet langt bak, men kjørte oss opp mange plasser, hadde et veldig bra førerbytte og endte altså øverst på pallen. Det hadde jeg egentlig ikke turt å tro før denne helgen. Vi noterte for øvrig også VSR-teamets første seier i et GT World Challenge løp, så her var det mange blide fjes.

Neste løp i GT World Challenge for Marcus Påverud blir 24-timers løpet på Spa Francorchamps i Belgia 1-2.juli, det mest krevende løpet på kalendere i GT-racing.

- Vi har en jobb å gjøre med oppsett på bilen for å få det til å fungere bedre i kvalfiseringene, men jeg gleder meg enormt til 24 timers løpet, der vi gjorde det veldig bra ifjor, sier Marcus Påverud.

Powered by Labrador CMS