Nå skal det bli bedre lys på Consto Arena. Det skal (f.v.) Pål Strand i Sparebanken Øst, styreleder i fotballen, Tom Henrik Rogstad, styreleder i MIF, Inger Opdal og driftsansvarlig Petter Tallaksrud sørge for.

Nå skal Consto Arena få nytt flomlys i millionklassen

I de høye lysmastene på Consto Arena i Mjøndalen henger det lysarmatur som formelig «suger» strøm fra nettet i Mjøndalen. I tillegg begynner flere av lampene å svikte uten at det er mulig å skaffe nye. Takket være spillemidler og gaver skal stadion nå få helt nye LED-lys.

Publisert Sist oppdatert

MJØNDALEN: Litt fleipede sagt kan vi vel si at MIF skal se lyset eller at det skal gå et lys opp for Mjøndalen Idrettsforening. Saken er nemlig den at flere av lampene i de store stadion-mastene begynner å svikte og det er ikke mulig å skaffe reservedeler. Men om dette får A-laget til å se lysere på tilværelsen, er noe usikkert. Så langt ligger de på kvalikplass for nedrykk. De kan med andre ord trenge alle lyspunkter de kan få.

I tillegg formelig «suger» de strøm så det holder. Men dette skal det altså bli en slutt på.

Allerede i slutten av neste uke starter nemlig arbeidet med å bytte lampene og erstatte dem med moderne LED-lys, skriver Eikernytt.no.

Det skal tas mast for mast da det ikke er mulig å stenge hele banen. Trening og kamper skal fortsatt gå selv om A-laget nå har en spillepause etter lørdagens kamp.

Bedre økonomi og bedre miljø

Ifølge daglig leder i MIF, Svein Erik Gevelt, har klubben jobbet mye for å bli mer miljøvennlig de siste årene. Det gjelder ikke minst den nye kunstgressmatta på stadion. Dette er ifølge Gevelt det mest miljøvennlige kunstgresset i Norge med kun 0,8 prosent gummi i fyllmassen.

Nå skal de altså bytte ut de store flomlysene rundt arenaen og det vil spare klubben for store summer i form av redusert strømregning. Hele prosjektet ble først beregnet til 4,2 mill. kroner, men nye runder med leverandøren har gitt en prislapp på 2,6 mill. kroner. Det er en pris som klubben kan leve med.

Finansieringen er gjennom spillemidler og ikke minst dagens gavesjekk fra Sparebanken Øst på 1,8 mill. kroner.

– Vi har vært en god og langvarig sponsor av Mjøndalen IF og hadde ingen problemer med å støtte dette prosjektet med en ekstrabevilgning godkjent av styret, sier adm. dir. i banken, Pål Strand.

– Vi hadde vært sjanseløse uten Sparebanken Øst og andre givere når det gjelder driften av anlegg og forening. Ettersom vi slipper til aldersbestemte lag og andre inn på hovedarenaen brukes den mellom 1.800 og 2.000 timer årlig. Det sliter på gresset og krever mye vedlikehold, sier Svein Erik Gevelt.

Lettere å styre lysene

Med investeringen i nye LED-lys blir det også lettere for driftsansvarlig Petter Tallaksrud å styre lysene.

For mens de står på for fullt under A-lagets klamper, er det redusert lyssetting under trening og kamper på aldersbestemte klasser – nettopp for å spare kostnader.

Med de nye lysene blir dette enklere og gir bedre forhold for alle på banen. Som nå – skal alt styres via en app på telefonen og det gjør selvsagt jobben hans mye enklere. Går alt etter planen vil de nye lysene være på plass om tre ukers tid.

Det er disse store lysmastene som nå skal få helt nye LED-lys som gjør styringen av strømforbruket enklere og ikke minst rimeligere.

Stor klubb – mange medlemmer og prosjekter

Med nær 1.800 medlemmer og en omsetning på ca. 60 mill. kroner er Mjøndalen IF en av de større klubbene i distriktet. Det krever stabile inntekter i form av billettinntekter, utleie og ikke minst sponsorer og tilskudd gjennom Grasrotandelen.

Sparebanken Øst har ifølge Pål Strand vært sponsor i nesten hele klubbens historie og legger vekt på at pengene de gir brukes på en fornuftig måte. De enkelte gruppene må derfor søke støtte til ulike prosjekter og klubbens ledelse følger nøye opp med hvordan de brukes.

– På denne måten har vi full oversikt over hva de enkelte gruppene bruker og at det er en fornuftig pengebruk gjennom hele klubben, sier Gevelt.

For det er bredden i klubben som er avgjørende for flere av sponsorene. Med nesten 500 fotballspillere er dette den største gruppa, der A-laget trekker mest på ressursene.

Powered by Labrador CMS