Nå stuper strømprisene - helt ned i 2 øre/kWt onsdag

2,56 øre på per kilowattime på Østlandet - det høres ut som en drøm, men blir virkelighet for en stakket stund.

Publisert Sist oppdatert

ØSTLANDET: Etter tidenes dyreste strøm-måneder noensinne i region SørØst med snittpriser på 3,5 kroner/kWt i august og september, stuper onsdag strømprisene til et nivå vi ikke har sett på mange måneder - med høyeste spotpris på 204 øre/kilowattime mellom 0800 og 0900 på morgenen.

Deretter faller prisene drastisk, viser tall fra Nord Pool - istedenfor den tradisjonelle økningen på ettermiddag og kveld fortsetter prisene å falle helt ned til et minimumsnivå på bare 2,56 øre i region Sør-Øst mellom 23.00 og 24.00. Snittprisen onsdag ligger på omtrent 50 øre/kWt.

Natt til torsdag blir med altså strømmen i praksis gratis, tilsvarende det strømkundene i nord-Norge har opplevd store deler av sommeren. Når det er sagt er strømkundene i nord-Norge fortsatt et hakk foran - onsdag kveld er spotprisen nede i 0,48 øre per kWh i nord.

Vær og vind er årsaken

Årsaken til prisfallet er mye vind og regn i Sør-Norge kommende døgn, ifølge kraftanalytiker Ole Tom Djupskås i Refinitiv.

– I Norge er det veldig mye vind i morgen, og en liten nedgang i forbruket også, sier Djupskås til E24.

Men som følge av utenlandskablene slår det også positivt inn at det er mye vind også nedover på kontinentet, hvilket gjør at Norge for en gangs skyld for billig importstrøm. Blant annet kommer det mye vindkraft fra Tyskland onsdag.

Dårlig vær er med andre ord positivt for strømprisene. Så det er man forbruker og vil ha billigere strøm er det bare å håpe på mer av det utover høsten.

Powered by Labrador CMS