ØNSKET LYKKE TIL: Ordfører Monica Myrvold-Berg klippet snora for Interpadel på Tangen, i det som tidligere var en del av skipsverftet på «Slipen». Tidligere verdensmestre i sandvolleyball, f.v. Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide, har startet opp selskapet sammen med sykkelprofil Thor Hushovd.
ØNSKET LYKKE TIL: Ordfører Monica Myrvold-Berg klippet snora for Interpadel på Tangen, i det som tidligere var en del av skipsverftet på «Slipen». Tidligere verdensmestre i sandvolleyball, f.v. Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide, har startet opp selskapet sammen med sykkelprofil Thor Hushovd.

Massiv padel-satsing i Drammen: To haller åpnet på en måned

Padel-bølgen feier over Europa, og nå kappes investorene om de norske kundene i det sporten er i ferd med å få fotfeste også her til lands. I helga åpnet et av landets største anlegg til et tosifret antall millioner i Drammen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Padel, en slags blanding av tennis og squash, har nemlig hatt en eksplosiv utvikling på verdensbasis, og det mener de som har greie på det at også er i ferd med å skje i Norge.

- Vi har gått fra 50 til 400 baner de siste to årene. Til sammenligning har Sverige økt fra 2.000 til 4.000 baner siden 2020, og det er planlagt 2.000 til de neste par årene. Alt tyder på dette vil slå an også i Norge, sier investor og daglig leder for den nye hallen på Tangen, Jan Kvalheim til DRM24.

Selv har Interpadel nå 70 baner fordelt på 10 haller, og har med det blitt landets største kjede av sitt slag. Samtlige er åpnet de siste 14 månedene.

Flere om beinet

I midten av mai åpnet også Drammen Padels nye hall på Åssiden, etter at selskapet, som tidligere omtalt av DRM24, først så dagens lys i 2019. Med til sammen 20 dedikerte padel-baner i Drammen og en ny hall også på vei i Svelvik skulle man kanskje tro at investeringene virker i overkant optimistiske?

- Vi ligger 10-15 år etter Sverige, men der har en by på størrelse med Drammen mange padel-haller. I tillegg ligger vi på hver vår kant av byen, og vil nok ha to ulike markeder, sier Kvalheim.

Han forteller at de søker å samarbeide med andre aktører for å lære av hverandre fremfor å konkurrere, og har klokketro på at det bli nok av kunder å ta av.

- Timingmessig har vi en liten utfordring med åpning rett før sommerferien, men det var sånn det ble med tanke på tidsskjemaet. Nå jobber vi med ulike abonnementløsninger, og det blir spennende å se hvor mange vi greier å få inn i løpet av sommeren, sier Kvalheim.

For å skape litt blest arrangerer Interpadel showkamp mellom Magnus Carlsen/Thor Hushovd og Bjørn Maaseide/Jan Kvalheim lørdag klokka 15.30.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FRA SANVOLLEYBALL TIL PADEL:</span> Bjørn Maaseide og Jan Kvalheim er kjent for harde server og mange internasjonale meritter på 90-tallet, og har de siste årene blitt så hekta på padel at de valgte å gjøre business ut av det.</span>
FRA SANVOLLEYBALL TIL PADEL: Bjørn Maaseide og Jan Kvalheim er kjent for harde server og mange internasjonale meritter på 90-tallet, og har de siste årene blitt så hekta på padel at de valgte å gjøre business ut av det.

Tosifret antall millioner

Hallen på Tangen er Interpadels foreløpig siste satsing, med 13 baner, eget område med styrkeapparater, garderober og butikk. I størrelse er den landets største. Spesielt takhøyden på 20 meter i det gamle skipsverftet er Kvalheim godt fornøyd med, og er noe som kommer godt med i padel.

Ser man opp vil forøvrig gamle vinsjer og massive skinner i taket avsløre litt av historien til hallen, med industrihistorie tilbake til 1930-tallet.

Lokalene leies av Drammen Yard, og har det siste året blitt totalrenovert innvendig til formålet. Prislappen skal beløpe seg til et tosifret antall millioner.

Ordfører Monica Myrvold Berg var torsdag ettermiddag på plass for klippe snoren under åpningen, og poengterte i sin tale for de inviterte at tilbudet også representerer første skritt i å åpne opp industriområdet ned mot fjorden for befolkningen.

- Her vil det bli grønne parker og boliger med tilgang til sjøen, og med tanke på folkehelse vil dette passe godt inn i området, sa ordføreren.

- Lett å lære

Padel kan spilles med både singel- og dobbeltlag, og i likhet med squash brukes også veggene rundt banen. Likheten med tennis er nettet i midten og poengsystemet. Forøvrig er banene mindre, det samme er racketene.

Jan Kvalheim forteller at sporten passer for alt fra små barn til oldemødre.

- Det er mye enklere enn tennis å lære, og det går kort tid før man behersker det ganske bra. Det er mye bevegelse og veldig gøy. Vi hadde en klasse fra Drammen VGS innom her som ikke hadde spilt før, og de tok det veldig raskt. Har du spilt tennis eller squash har du allerede mye av det som trengs, sier Kvalheim.

Ordfører Monica Myrvold Berg har ikke erfaring med noen av delene, og skulle derfor demonstrere hvordan det var å starte med blanke ark i en oppvisningskamp mot Strømsgodset-profilene Lars-Jørgen Salvesen og Lars Vilsvik, som også var temmelig ferske i «gamet».

Og etter noen få minutter med tjuvtrening på forhånd tok det ikke lang tid før Mjøndalen-Monica fikk inn noen skikkelige fulltreffere mot Godset-gutta. Og med Christian Gauseth fra 3050 som entusiastisk tilskuer ble det nesten en aldri så liten «Ælv classico» i padel på Tangen.

Se bilder fra oppvisningskampen:

Powered by Labrador CMS