Gulskogen solgt for 2.100.000.000,-

Kjøpesenteret del av storoppkjøp av sentre i Sør-Norge.

Publisert

DRAMMEN: I februar overtok nyetablerte Aurora Eiendom Buskerud Storsenter for nærmere 1,2 milliarder fra Citycon, og har nylig inngått kjøpsavtale med Steen & Strøm om Gulskogen Senter, samt Arkaden i Stavanger og Maxi på Hamar, for en prislapp på til sammen 2,8 milliarder.

Gulskogen-oppkjøpet er verdsatt til 2,1 milliarder, og «kompletterer Aurora og Alti Forvaltnings nåværende tilstedeværelse i drammensområdet», uttaler selskapet i en pressemelding.

Det er Alti forvaltning som skal drifte senteret, som i 2021 omsatte for 1,5 milliarder.

- Gulskogen er en imponerende shoppingdestinasjon i en blomstrende region. Senteret betjener de daglige behovene til en stor del av drammensområdet, det har et sterkt tilbud av shopping og tjenester, og vi ser en mulighet til å vokse og forbedre Gulskogen ytterligere i årene som kommer, sier Lars Ove Løseth, adm.dir. i Aurora Eiendom.

Etter de nye oppkjøprende vil Aurora Eiendom eie åtte kjøpesentre i Norge med en samlet verdi på over 8,8 milliarder kroner. Resten av porteføljen består av Alti Vinterbro i Ås kommune ved Oslo, Amanda Storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø, Alti Farmandstredet i Tønsberg, og Alti Nordbyen i Larvik.

- Aurora vil fortsette å investere i kjøpesentre med nummer én posisjon på attraktive beliggenheter og med god butikkmiks, uttaler selskapet.

Aurora Eiendom ble startet i juni 2021 av flere kjente og erfarne investorer. Aurora eier 50 prosent av Alti Forvaltning AS.

Powered by Labrador CMS