Lokalt selskap med stor solenergi-avtale

PV Solar i Hokksund går sammen med Elektroimportøren om felles satsning inn mot det sterkt voksende solenergimarkedet.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: – Samarbeidet vil styrke vår konkurransekraft og leveringspresisjon ytterligere, samtidig som over 200 av Elektroimportørens samarbeidspartnere får tilgang på utstyr som er svært etterspurt. Selskapenes felles mål med avtalen er vekst og betydelige markedsandeler, sier daglig leder i PV Solar, Bengt Morten Olufsen.

– For å kunne levere en bedre kundereise og samtidig være mer konkurransedyktige, har vi i lengre tid sett behovet for å ha eget lager og distribusjonssenter. Slik leveringssituasjonen er nå, går det for mye tid på å skaffe varer fra den distributøren som kan levere varer på kortest mulig tid. Denne tiden skulle vært brukt på våre kunder og ytterligere vekst i markedet, sier Olufsen.

Sol-satsningen i Elektroimportøren vil tilby produkter og løsninger både til privat og næringsmarkedet. For PV Solar sin del vil også «backoffice» og det administrative inkludert levering og fakturering flyttes over til Elektroimportøren.

– Da vi startet innledende samtaler med Elektroimportøren ble det raskt klart at begge selskap hadde et felles mål og ønske om å ta en større del av solenergimarkedet. PV Solar kunne tilby det Elektroimportøren manglet, og Elektroimportøren hadde allerede det PV Solar manglet. Det var derfor lett å finne sammen til en avtale hvor vi kan få til noe stort sammen, sier Olufsen.

– Flere av Elektroimportørens etablerte partnere har allerede i lengre tid etterlyst materiell og utstyr for solcelleanlegg, og det blir derfor ekstra gledelig å endelig kunne tilby dette materiellet. PV Solar kommer med kompetanse og solide leverandører innen solenergimarkedet og Elektroimportørens lager på Vestby fylles opp allerede fra januar. Målsetningen er å levere de første anleggene før vi går inn i februar neste år, sier kategori og innkjøpsdirektør i Elektroimportøren, André Hesselroth.

PV Solar sine eksisterende kunder vil ivaretas på vanlig måte med de forpliktelser som foreligger, heter det i en pressemelding fra selskapene.

– Med en godt etablert administrasjon i ryggen frigjøres mer tid for å sikre en bedre kundereise og kortere leveransetider i et marked som nærmest ser ut til å være umettelig på utstyr. I tillegg forsterkes solavdelingen med flere stillinger, sier Bengt Morten Olufsen.

Powered by Labrador CMS