SWEETELLA: Mohammed Ebrahim Ahmed er en av tre ansatte i nysatsingen.

Satser søtt på Strømsø: - Det var noe byen manglet

Tre brødre fra Drammen har åpnet dessert-café i Globusgården.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ: Navnet på hovedingrediensen i satsingen er vafler eller «crepes» med tilbehør. «Siderettene» består av is, kaker og god kaffe.

Stedet er de gamle lokalene etter Taki og KFC, som nå har gjennomgått en total forvandling og ikke er til å kjenne igjen.

- Det har blitt en investering, det ser man også på interiøret. Vi har prøvd å gjøre det litt ekstra fint her, og har holdt på med oppussing siden i juli, forteller daglig leder Shahab Ebrahim Ahmed.

Bak satsingen står tre brødre med røtter i Irak. Totalt er det fem involverte, hvorav tre ansatte.

- Det er et nytt og spennendee konsept som mange i Drammen mener mangler. Vi har kommet for å bli, og retter oss spesielt mot ungdom, unge voksne og familier, forteller Ahmed.

Internasjonale vibber

Inspirasjonen er hentet fra utlandet og storbyer vi har reist til rundt omkring i verden, hvor man i mange land finner blant annet ulike varianter av vafler som en populær dessertrett.

- Det er ikke et spesielt land, men internasjonalt. Vi ser for eksempel mot både Italia og Belgia. Man skal føle seg som i utlandet når man kommer inn her, forteller Ahmed.

Om du ikke vil ha noe å spise kan man også slå seg ned for en espresso eller milkshake. Maten lages på kjøkkenet på stedet, og om kort tid starter spisestedet også opp med bestilling og hjemlevering av kaker.

Og navnet?

- Det er hentet fra nutella som vi bruker i mange av rettenee våre, og rett og slett vridd litt på det. Derfor ble det Sweetella, sier Ahmed.

Powered by Labrador CMS