VED FJORDEN: Fra prospektet til Nøsted Brygge på Tangen.

Skal bygge byens nye prestisje-prosjekt til en halv milliard

Vestviken Entreprenør har signert kontrakten for oppføring av 90 leiligheter i storutbyggingen på Nøste, som blir et motstykke til Engersand Havn på motsatt side av fjorden.

Publisert Sist oppdatert

TANGEN: Vestviken Entreprenør AS, med hovedkontor i Øvre Eiker, har «signert en totalentreprise i et balansert samspill med Nøsted Brygge Bolig AS og Drammen Næringsparker AS» heter det i en pressemelding fra selskapet.

Kontrakten om bygging av 90 leiligheter, parkeringshus samt rehabilitering av eksisterende næringsarealer har en verdi på over 500 millioner kroner.

– Sammen med søsterselskapene Vestviken Betong & Tre og Vestviken Håndverk, med til sammen 130 ansatte, kan vi styre og levere større totalentrepriser med vår kompetanse, lange erfaring og egenproduksjon av større betong- og tømrerarbeider, sier daglig leder, Stig André Berg.

Vestviken Entreprenør er et selskap i Vestviken Gruppen etablert i 2016 med utspring fra tidligere OKK Entreprenør i Drammen.

Nybygg opptil syv etasjer

Nøsted Brygge skal gjennomgå en «større transformasjon og utvikling».

De eldre næringsarealene skal delvis rives og rehabiliteres og 90 leiligheter skal bygges nye som påbygg og nybygg i opptil syv etasjer. Det skal etableres store parkeringsarealer i bygget for boligdelen samt et frittstående parkeringshus for næringsarealene.

– Etter mange år med planlegging og reguleringsarbeid er endelig prosjektet en realitet, sier daglig leder i Nøsted Brygge Bolig AS. Første gang jeg viste Stig tegningene var for 10 år siden Jan Erik Hansen.

Det har fra første stund vært mange interessenter. Fra prosjektet endelig ble godkjent har de solgt 75 prosent av boligene. 20 leiligheter gjenstår hvor det blant annet tilbys 60 prosent finansiering med gunstig rente.

Omfattende grunnsikring

I området er det utfordrende grunnforhold. Før rive- og byggearbeidene kan igangsettes skal det utføres en omfattende sikring av grunnen. Byggene vil bli utført med forskjellige byggemetoder og fundamenteres på pilarer og peler til fjell, og størst mulig grad av plass-støpte konstruksjoner. Prefabrikkerte elementer og andre lettere konstruksjoner vil brukes hvor eksisterende fundamentering tilsier det. For øvrig plass-bygges det meste.

– Etter at vi etablerte Vestviken Gruppen sammen med tidligere eier av OKK har samarbeidet blitt forsterket og de er glade for at de tålmodig har jobbet sammen med oss om å få på plass alle krav i reguleringsbestemmelsene slik at rammetillatelsen endelig kunne gis. Nå forbereder vi igangsettingstillatelsen og ser frem til oppstarten, sier Stig A. Berg fra Hokksund.

For Vestviken Entreprenør kommer dette prosjektet på et gunstig tidspunkt, markedsutsiktene tatt i betraktning.

– Vi har nylig avsluttet Svelvigen Brygge med 90 boenheter og stor suksess. Pålsøya Park, med tilsammen 220 boenheter, går i kontinuitet et par år til og Nøsted Brygge vil pågå 2-3 år fremover. Det vil sikre alle våre ansatte og hjelpe våre samarbeidspartnere i de tider vi går i møte, sier Stig A. Berg.

- Prosjektet har en fantastisk beliggenhet og er starten på fjordutbyggingen i Drammen. Mange unike, topp moderne og energivennlige boliger. Flere med takterrasser, alle har sjøutsikt og er solrike. Store felles uteplasser og egen båthavn med mulig båtplass, uttaler entreprenøren i pressemeldingen. Det planlegges også mulig el-ferge for enkel transport i indre fjord og til Drammen sentrum.
Powered by Labrador CMS