
Alle gode ting er tre - nye drivere prøver seg i Øvre Storgate
Det sies at alle gode ting er tre. Øvre Storgate 5 har blitt en kjent plass for sushi i Drammen, og i februar åpnet Sakura - byggets tredje sushirestaurant på åtte år.
DRAMMEN: Først flyttet Sushi Delight inn. Deretter Arigato. Nå er det ekteparet Arvid Kolloen og Thuyen Nguyen som skal få prøve seg i de nyoppussede og sentrale lokalene i Øvre Storgate på Bragernes.
Paret møtte hverandre når Thuyen besøkte Norge i 2010. Året etter giftet de seg, og kona startet da som sushikokk i Oslo for de store og kjente sushikjedene Wasabi og Fuji. Nå bor de på Austad sammen med deres fire år gamle sønn, og satser for fullt i Drammen.
Kunne tatt over Arigato
Det var like før jul at Arvid og Thuyen oppdaget de ledige lokalene på Bragernes. Siden den gang har det gått fort i svingene for restauranten som åpnet dørene for to uker siden.
- Forrige eier hadde lagt ut både restaurant og firma til salgs for rundt en million kroner, men det var vi ikke interesserte i. Vi ville gjøre alt på nytt, og på egenhånd, sier Arvid Kolloen, som i tillegg drives sitt eget konsulentfirma innen VVS.
Etter å ha snakket med megleren fikk de lov å ta over leiekontrakten, og så fort serveringsbevillingen var på plass, åpnet Sakura dørene.
- Nå er det bare skjenkebevillingen som gjenstår. Det skal vi ha, sier Arvid.
71 retter på menyen
Ekteparet skryter over å ha byens største sushimeny, og med 71 retter på kartet, inkludert flere andre kjente, asiatiske retter, er det kun én ting som gjenstår.
- Vi har fått høre at vi må ha et bedre tilbud til barna for å kunne lokke de voksne. Noe pommes frittes, for eksempel. Foreløpig kan vi lokke med god mat, god kvalitet og gode priser. Vi har nemlig lagt oss under alle andre i pris.
Oppussingen ekteparet har foretatt seg har også gjort nytte for seg. Arvid tror folk kommer til å velge Sakura når de vil få restaurantfølelsen, og er ikke bekymret for at byen får for mange sushisteder.
- Mange andre sushisteder baserer seg mest på take-away, men vi vil kunne tilby begge deler, sier han og viser oss rundt i den 100 kvadratmeter store restauranten med sitteplasser til 20-30 mennesker.
LES OGSÅ: Pangstart for eksklusiv sushi-takeaway
