TUKTUK: F.v. innehaver Kesorn Muthasahim (31) og daglig leder Varee Fagersand (34) driver byens nyeste spisested, hvor navnet er inspirert av det klassiske transportmiddelet.

En autentisk smak av Thailand

Tradisjonell thai-mat i en moderne diner-atmosfære er oppskriften for ny restaurantsatsing på Bragernes Torg.

Publisert Sist oppdatert

BRAGERNES: I midten av september åpnet TukTuk dørene helt nederst på torget, vegg-i-vegg med Brakar. Naboen forbindes gjerne også med persontransport, men der stopper også likhetene.

Etter tre måneders totalrenovering av lokalene som tidligere huset kaffebaren Barista, skal driverne av den splitter nye thai-restauranten friste drammensernes ganer med eksotiske smaker. Skjenkebevillingen er også i boks, og det eneste som mangler er uteserveringen - som kommer på plass til våren. 

- Vi var på utkikk etter de rette lokalene et helt år, og er veldig fornøyd med beliggenheten, forteller innehaver Kesorn Muthasahim. 

Sammen med ektemannen driver hun fra før en tilsvarende restaurant med samme navn i Sandvika. Etter fire års thai-suksess hos bæringene har de nå altså utvidet konseptet til Drammen, hvor de er til sammen seks ansatte. 

Diner med thailandsk vri

Når man kommer inn døra hos TukTuk får man ikke umiddelbart et inntrykk av at man har ankommet Østen. Møbler og interiør oser av amerikansk diner i rødt og hvitt skinn - med en gjennomført minimalistisk touch.

Detaljene avslører imidlertid at dette er en diner med thailandsk vri, for det er er ikke bare på menyen vi finner spor av Østen. Dekorasjoner i bambus og ikke minst en vaskekte tuk-tuk produsert i Bangkok, er blant elementene som fanger oppmerksomheten i de ellers vært stilrene lokalene.

- Vi var opptatt av en moderne stil. Alt ble revet før vi pusset opp og innredet på nytt, forteller den 31 år gamle restauranteieren som har bodd 10 år i Norge.

Autentisk meny

På kjøkkenet er det autentisk thai hele veien fra kokker til ingredienser. Thailandske urter importeres fra hjemlandet for den rette smaken, og kombineres med ferske råvarer.

På menyen står de til enhver tid 10 mest spiste rettene i Thailand, i tillegg til diverse annet.

- Her skal også thaiene bli fornøyd med maten. Det betyr at du kan få skikkelig sterk mat hvis det er det du ønsker, smiler daglig leder Varee Fagersand (bildet).

TukTuk har foreløpig åpningstider fra 1100-2200 alle dager. Ved nyttår har eierne planer om å gjøre en vurdering for å se om det er behov for å utvide.

- Alle er velkommen til å stikke innom for et drop-in-måltid, man trenger ikke reservere bord. Vi lager også takeaway-bestilling, forteller Muthasahim.

LES OGSÅ: Thairestaurant trekker fulle hus på prøvesmaking

Intet måltid er komplett uten riktig drikke, og her er det selvfølgelig både thailandsk øl og lokalt brygg fra Aass på plass - eller vin for de som måtte foretrekke det.
Powered by Labrador CMS