POPULÆRT: Tina Horne Olsen (23) forteller at vegetar-varene blir revet vekk fortere enn hun kan fylle opp.

Varene rives vekk i Buskeruds største vegetar-disk

– Vi har noe for alle, og er vi tomme for en vare en dag så er det skikkelig krise for kundene våre.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Tina Horne Olsen (23) er ansvarlig for vegetardisken og sosiale medier på Meny Union Brygge. Disse to ansvarsområdene har hun kombinert, noe som har resultert i at butikken nå har Buskeruds største vegetarisk.

Det var etter at butikken for et par uker siden erklærte vegetardisken for Buskeruds størte at interessen eksploderte. I innlegget skrev Olsen om noen av nyhetene i disken – blant annet vegansk sjokoladepålegg, ulike oste-erstatninger og nye vegetariske ferdigretter.

- Jeg er ikke vegetarianer eller veganer selv, men det er viktig for meg at vi tilbyr nok varer til de som ønsker å kutte ned eller ikke spise kjøtt- og melkeprodukter. 

- Etter Brennpunkt-dokumentaren om kjøttproduksjon ble etterspørselen etter kjøttfrie varer ekstrem over natta, forteller Horne Olsen.

Greier ikke møte etterspørselen

Kunder kommer langveis fra for å handle fra vegetardisken hos Meny. Olsen forteller at kundene tar det som en type «harryhandel», og at de gjerne ringer i forkant for å høre hvordan utvalget er dagen de kommer.

Faktisk selges det nå så mye at de ansatte ikke klarer å holde trykket oppe, verken når det gjelder varebestilling eller påfylling i kjøledisken.

Og det er ikke bare veganere eller vegetarianere som kommer innom, forteller 23-åringen.
- Folk elsker det! Alle handler fra vegetardisken! Det er alt fra nysgjerrige som har lyst til å teste noen produkter, til allergikere, unge og eldre. Det er flere barn ned i 12-årsalderen som har tatt med foreldrene sine til disken for å finne nye middagsalternativer.

Populære ferdigretter

Butikken har tatt inn en rekke ferdigretter fra flere forskjellige merker. Og dette selges det mye av – alternativer til kjøttdeig, burgere, snitsler og mer. Varen som har blitt solgt aller mest av er Beyond Meat sin «Beyond Burger». Denne finnes i frysedisken, men dukker om kort tid også opp som løsvektvare i ferskvaredisken, kan Olsen fortelle.

- Når det står kunder ved disken går jeg bort til dem og spør om vi dekker behovet deres eller om de savner noen produkter. I begynnelsen tok vi kun inn de mest etterspurte varene, men nå har vi det meste man kan få tak i på markedet, slår vegetar-sjefen fast.

De fleste produktene er fra Tine, Folkets, VegMe og Violife. Produkter fra sistnevnte leverandør blir importert fra et firma i Svelvik.

- Smaker bedre

Når butikken begynte å utvikle sitt vegetar-sortiment sendte Olsen varer med hjem til de ansatte. De fikk teste alternativer til kjøtt, ost og pålegg – og tilbakemeldingene var gode. Flere av de ansatte har nå begynt å handle dette fast, og alle syntes det er gøy med oppmerksomheten rundt vegetardisken.

- Det smaker jo som vanlig, om ikke bedre fordi det er mer krydder og sånt i kjøtt-erstatningene, sier Olsen.

Butikken selger ikke bare erstatninger til kjøtt og ost, men også andre ting som hummus, falafel, pizza og tilbehør som aioli. Ulike smørepålegg har de også, blant annet vegiar (kaviar).
POPULÆR: VegMe sine kjøtterstatninger selges det mye av
Denne plantebaserte burgeren er en bestselger, og kommer nå i ferskvaredisken også – noe de ansatte tror blir populært.
Folkets sin oumph-pizza er en av vegetar-varene du finner i «FRI FOR»-fryseskapet.
Powered by Labrador CMS