ÅPNET KJEDENS 15. BUTIKK: Svært mange lot seg friste av de gode tilbudene og fant veien til butikken i løpet av den første dagen.
ÅPNET KJEDENS 15. BUTIKK: Svært mange lot seg friste av de gode tilbudene og fant veien til butikken i løpet av den første dagen.

Ny dagligvare­kjede åpnet i Krokstadelva

Mange tok turen til åpningen av Holdbart, som blir en konkurrent til lagerbutikken Price.

Publisert Sist oppdatert

KROKSTADELVA: Kjeden vokser raskt, og nå har også folk i Krokstadelva og drammensområdet fått sin egen Holdbart-butikk.

– Vi er godt fornøyde. Det har vært jevn pågang hele dagen, og vi registrerte mer enn 1000 betalende kunder på åpningsdagen. Anslagsvis har det vært et sted mellom to og tre tusen mennesker innom, og særlig mange familier, sier butikksjef for Holdbart Krokstadelva, Kenneth Graarud.

Solgte mer enn tusen brød

Butikken i Krokstadelva er på mer enn 1.000 kvadratmeter og har i dag mer enn 1.200 ulike varer. Dette skal øke til 2000 varer fremover, opplyser kjeden.

Holdbart kjøper inn og selger overskuddsvarer som de store dagligvarekjedene av ulike grunner ikke kan selge, og blir dermed en konkurrent til lagerbutikken Price, som fra før er en etablert aktør med tilsvarende profil i Krokstadelva.

Svært mange benyttet seg av de gode åpningstilbudene, og butikksjefen er fornøyd med at det blant annet ble solgt mer enn 1000 brød og 300 kilo rundbiff i tillegg til en mengde andre varer.

– Mange kunder fortalte at de hadde gledet seg, og at de var overrasket over det store utvalget og at de fant så mange kjente merkevarer her. Det som kanskje på sikt vil overraske mange er at svært mange av de lave prisene er egentlig våre normale priser, sier Graarud.

- Reduserer matsvinn

I tillegg til at prisene i Holdbartbutikken er lavere enn i tradisjonelle dagligvarebutikker, gjør kundene også en viktig jobb med å redusere matsvinn, ifølge kjeden.

Årlig kaster matindustrien og grossister mer enn 86 000 tonn fullgode varer. Mange av disse finner nå i stedet veien til Holdbartbutikkene.

– De fleste handler nok hos oss fordi de vet at de får veldig mye mer for pengene her. Samtidig har mange forstått viktigheten av å redusere matsvinn. Det blir en vinn-vinn-situasjon for oss, avslutter en fornøyd Graarud.

FAKTA

  • Holdbart er en kjede dagligvarebutikker, som kjøper inn og selger varer som av ulike grunner ikke kan selges i de store dagligvarekjedene.
  • Selskapet har i dag 15 butikker i Norge.
  • Selskapet omsatte for nærmere 370 millioner kroner i 2022, og har 250 ansatte.
  • Selskapet eies av private equity fondet Summa Equity og selskapets opprinnelige grundere.
Powered by Labrador CMS