FORLATER KOMMUNESTYRET: Fredrik Haaning blir ikke ordførerkandidat for Høyre i 2023.
FORLATER KOMMUNESTYRET: Fredrik Haaning blir ikke ordførerkandidat for Høyre i 2023.

Haaning gir seg i politikken

Stiller ikke som kandidat på Høyres liste ved kommunevalget i 2023.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Høyres ordførerkandidat i Drammen ved kommunevalget i 2019, Fredrik Haaning, uttaler onsdag at han gir seg i politikken etter inneværende periode.

Det betyr at Drammen Høyre må finne en annen ordførerkandidat til kommunevalget om litt under to år.

- Etter nøye overveielser har jeg i dag meddelt leder i Drammen Høyre at jeg ikke er kandidat på Høyres liste, uttaler Haaning på sin egen Facebookprofil.

- Drammen Høyre skal om kort tid nedsette nominasjonskomite og jeg synes det er greit å avklare min posisjon i god tid før nominasjonsprosessen starter, fortsetter Haaning.

- Har kostet mye

Høyre-toppen begrunner beslutningen om å tre ut av politikken med både privat og profesjonelle årsaker. Haaning blir 60 år i februar, og gjør det klart at han vil
- Jeg blir 60 år i februar og vil derfor prioritere familie, jobb og helse i årene som kommer.

- Jeg har kombinert jobben som daglig leder i BNM Realist Næringsmegling med politisk tunge verv i 6 år (blir 8 år). Dette har kostet mye både helsemessig, økonomisk og i forhold til familie og sosialt liv, skriver Haaning.

- I tillegg medfører det politiske engasjementet at både Ragnhild og jeg stadig kommer opp i habilitets-utfordringer i forhold til våre jobber. Dette rammer særlig Ragnhild som driver egen virksomhet med styrerepresentasjon og rådgivning, skriver Haaning videre.

- Givende

Haaning ser også tilbake på perioden i kommunestyret i Drammen som givende.

- Perioden i kommunepolitikken har vært givende. Jeg har fått være med på viktige beslutninger og lært mye på mange fagområder. I tillegg har jeg møtt mange flotte mennesker og stiftet vennskap som skal pleies videre.

Haaning understreker at han vil «delta aktivet i det politiske arbeidet frem til valget i 2023 både som kommunestyre- og formannskapsmedlem.»

Spark til dagens politiske styre

- Det har skjedd store endringer i det politiske landskapet siden jeg ble med i 2014. Dagens politiske ledelse av Drammen fremstår både tilfeldig og sprikende, skriver Haaning.

- Det er mitt håp at valget i 2023 danner grunnlag for et styringsdyktig flertall på borgerlig side, med Høyre som det naturlige midtpunkt. Det er også mitt håp at Høyre velger en yngre ordførerkandidat enn meg som både har energi, visjoner og pågangsmot til å innta ordførervervet i 2023.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">TAPTE ORDFØRERKAMPEN:</span> Fredrik Haaning ble slått på oppløpet av Ap's nåværende ordfører Monica Myrvold Berg for to år siden, og nådde dermed aldri opp til ordførertaburetten som Høyres foretrukne kandidat i Drammen.</span>
TAPTE ORDFØRERKAMPEN: Fredrik Haaning ble slått på oppløpet av Ap's nåværende ordfører Monica Myrvold Berg for to år siden, og nådde dermed aldri opp til ordførertaburetten som Høyres foretrukne kandidat i Drammen.
Powered by Labrador CMS