DA RESULTATENE KOM: Her er Høyre-gjengen da forhåndsstemmene ble offentliggjort klokken 21.00.

- Nå skal vi vise oss tilliten verdig

Kjell Arne Hermansen var sent mandag kveld i samtale med både Krf og Pensjonistpartiet for å stable et flertall på beina.

Publisert Sist oppdatert

SE VIDEO: Slik oppsummerer Høyre og Kjell Arne Hermansen valgkvelden

DRAMMEN: Han som etter alle solemerker er Drammens påtroppende ordfører, er ydmyk, lettet og glad når klokken hadde passert ni denne valgkvelden.

Han mener at Høyres fremgang over hele landet, skyldes slitasje i Arbeiderparti-regjeringen, og tilsvarende en slitasje på venstresiden her i byen. Men han mener at de også har klart å komme frem med egen politikk.

- Vi har nådd frem med at vi vil ha et bredt folkelig engasjement for å finne de gode løsningene på utfordringene i byen. Vi satser på frivilligheten, vi vil samarbeide med alle som kan bidra til løsningene. Vi vil samarbeide både med ideelle og private som supplement til det offentlige, og det ser det ut til at folk har vært enig i.

Hermansen sier rett ut at Høyre er det nye folkepartiet.

- Vi skal ha et sterkt engasjement for å få folk ut i arbeid, og det gjelder spesielt lavinntektsfamilier og andre som har falt utenfor. Vi har fokus på oppvekstvilkårene i byen - vi skal være rause på å ta vare på de som trenger det aller mest.

- Om en del av høyrebølgen over landet skyldes at folk opplever slitasje på nasjonalt plan, så må vel Høyre i de mange kommunene levere på løftene? Ellers kan vel dette slå hardt tilbake om to år?

- Ja, nå skal vi gjøre jobben. Det fine er at vi ikke har lovet gull og grønne skoger, men vært ærlige, og det tror jeg også vi har vunnet på. Nå skal vi bygge opp igjen folks tillit til politikerne, sier Hermansen.

VALGVAKE: Stor stemning fra Høyres valgvake på Kings Arms.
Powered by Labrador CMS