TAKKER FOR TILLITEN: - Drammen er en by jeg er stolt av og jeg er motivert for å gjøre en innsats. Jeg gleder meg skikkelig, sier Fremskrittspartiets Jon Helgheim.

Stod på sisteplass på lista - føk rett inn i kommunestyret 

Det blir comeback i lokalpolitikken for en av landets mest populære Frp-politikere.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Jeg gleder meg som et lite barn, og er veldig spent og motivert, sier Jon Helgheim til DRM24 ondag kveld.

357 personstemmer, tredje mest av samtlige på lista, og ni slengere fra andre partier gjorde sitt til at Helgheim raste opp fra en 29. plass til en syvendeplass på lista. Det holdt med god margin til plass blant Frp's ni mandater i kommunestyret, hvor Helgheim plasserte seg øverst av plassene som ikke var forhåndskummulert.

Han er fortsatt leder i Drammen Frp, men har vært heller anonym i lokalpolitikken etter at han i 2019 ble stortingsrepresentant og tok resten av landet med storm. I sin fremtredende rolle som Sylvi Listhaugs høyre hånd og innvandringspolitisk talsmann med mange TV-opptredener fikk han en voldsom fanskare over hele landet.

JON OG MASUD: Forrige periode Helgheim satt i bystyret, her i opphetet replikkutveksling med Ap's Masud Gharahkhani.

Var listefyll

Den siste fireårsperioden har han jobbet som sekretariatsleder og kommunikasjonssjef i Frps stortingsgruppe, men nå må han også rydde plass til nye politiske oppgaver i Drammen.

- Har du tid til begge deler?

- Får man en sånn tillit må man naturligvis prioritere det, og det skal jeg, sier Helgheim.

Da han takket ja til å bli ført opp på sisteplass på lista i fjor høst var det mest som listefyll å regne, og han hadde ikke da noen ambisjoner i retning av comeback. Velgerne ville det imidlertid annerledes.

- Er du overrasket?

- Jeg visste jo at det var en mulighet, og har etter hvert innsett at det var en realistisk mulighet. Nå setter jeg stor pris på tilliten, det er en stor forpliktelse og gir meg en kjempemotivasjon, sier Helgheim.

- Har savnet drammenspolitikken

Helgheim forteller til DRM24 at det var i drammenspolitikken han ble støpt som politiker, lærte mye og skaffet seg verdifull erfaring.

- Jeg må si at jeg har savnet drammenspolitikken, og nå vet jeg hva jeg går til og er klar for å gjøre en skikkelig innsats. Jeg tror vi kommer til å påvirke drammenspolitikken tydelig, sier Helgheim.

- Har du noen preferanser for hvilke områder du vil jobbe med i den neste perioden?

- Det er ikke noe spesifikt jeg har pekt meg ut, og vi skal kartlegge og diskutere hvem som skal hvor internt. Sist jeg var i bystyret i Drammen satt jeg i hovedutvalget for helse og sosial, og det er klart at Drammen har åpenbare utfordringer både innenfor eldreomsorg, skole, vold og kriminalitet i ungdomsmiljøene. Det er mye jeg er motivert for å ta tak i, sier Helgheim.

HISTORIE: Her fra 2015 da Jon Helgheim og Frp dannet flertall sammen med Krf, Venstre og Høyre. Daværende drammensordfører Tore Opdal Hansen i midten leste opp den felles programerklæringen.

- Jeg får frysninger

Gruppeleder og ordførerkandidat Ulf Erik Knudsen topper ikke uventet lista, og er henrykt over at Helgheim har seilt opp og inn i kommunestyregruppa.

- Det var helt som ventet, og blir en styrke for drammenspolitikken. Jeg snakket med han før han dro en tur til skogs i dag, og sa at dette kunne han ta helt med ro, sier Knudsen.

- Hva er årsaken til at Helgheim har fått så mange personstemmer i ryggen
?

- Han var en veldig populær stortingsrepresentant, sympatisk og flink, og gjorde en god jobb i riksmedia. Han gjorde også et meget solid inntrykk i slutten av valgkampen med innlegg og uttalelser, og er også veldig populær internt i Fremskrittspartiet, sier Knudsen.

- Hvordan vil Frp prege den neste perioden med denne kommunestyregruppa
?

- Det er nesten så jeg får frysninger på ryggen. Dette blir en ekstremt slagkraftig og synlig kommunestyregruppe. Vi er en god miks med bøtter av erfaring, og noen ferskinger, sier Knudsen.

Med seg inn i maktens korridorerer får han også med seg kjæresten Vibeke Rygh, som seilte opp fra en 17. til en niendeplass

- Hun er lærer og har sikkert fått en del personstemmer fra gamle elever som synes hun var en hyggelig dame, kommenterer Knudsen.

Ellers har Joachim Bekkevold Hansen med 106 personstemmer skjøvet Jan Erik Abrahamsen ut av lista, og endte på en åtteplass.

- BLIR SLAGKRAFTIG: 1. kandidat Ulf Erik Knudsen gleder seg til å ta fatt på en ny periode og sette Frp-politikk ut i praksis.

Dette er de ni som er valgt inn i kommunestyret for Fremskrittspartiet:

 1. Ulf Erik Knudsen

  2. Lavrans Kierulf

  3. Hilde Hovengen

  4. Kristin Gjerde

  5. Knut Gjerde

  6. Øystein Lauritzen

  7. Jon Helgheim

  8. Joachim Bekkevold Hansen

  9. Vibeke Rygh

Powered by Labrador CMS