Strøk til svenneprøven

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: Jeg har tidligere skrevet at drammensordfører Kjell Arne Hermansens svennestykke i ordførerstolen fort kunne bli hvordan han skal få i gang forhandlinger mellom samferdselsdepartementet og Buskerudbyen om en byvekstavtale uten bompengefinansiering.

Dessverre ser det ut til at Hermansen allerede i første forsøk har strøket når det gjelder arbeidet med sitt svennestykke. Hermansen, som leder av Buskerudbysamarbeidet, gikk tidligere på tirsdag ut i DT og sa at han nå vil ta initiativ til å starte utredning av en byvekstavtale med bompenger i Drammen. Han gjorde dette etter at han har vært i møte med samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Det er to ting som forundrer meg når det gjelder Hermansen i denne saken, og begge går i stor grad på uklar og dårlig informasjon. I Formannskapet tirsdag kveld fikk han nemlig igjen kjeft for mangel på kommunikasjon.

Både FrPs Ulf Erik Knudsen og Pensjonistpartiets Randi Eng, altså to av Hermansens nærmeste samarbeidspartier, var meget opprørte over at de måtte lese i DT at Hermansen nå går innfor noe flertallspartiene er enige om å være imot.

Arbeiderpartiet var heller ikke særlig imponert over Hermansens utspill. Partiets gruppeleder; Lina Strandbråten, så ikke vitsen i å utrede noen de ikke vil ha. I sitt forsvar i Formannskapet la Hermansen hele skylden på samferdselsminister Jon- Ivar Nygård.

Den andre saken jeg merket meg var at ordføreren ikke en eneste gang i Formannskapsmøtet tok ordet bompenger i sin munn. Han var konsekvent i å bruke at en utredning skulle innbefatte en ordning med brukerfinansiering, mens han altså i intervju med DT snakket om å utrede en bompengering. For meg kan dette absolutt være to ulike finansieringsmåter.

Betyr Hermansens konsekvente snakk om en avtale med brukerfinansiering, at han ser for seg andre former for å få inn penger på fra bilistene enn gjennom bompenger, eller er det bare uklar tale og dårlig kommunikasjon fra ordføreren?

Jeg, og mange med meg, vil være meget nysgjerrige dersom Hermansen gjennom en ny utredning vil åpne opp for andre, og kanskje nye og mer rettferdige ordninger når det gjelder brukerfinansiering, enn en bompengering. Rushtidsavgift er for eksempel innført mange steder i utlandet med stor suksess, bare for å nevne et eksempel.

Men igjen er jeg meget usikker på hva ordfører Kjell Arne Hermansen kommuniserer.. Er han bevisst uklar eller tar han ikke kommunikasjons- og informasjonsoppgavene som følger med ordførerklubba nok på alvor?

Powered by Labrador CMS