SLÅSS OM VELGERE: Ståle Sørensen (t.v.) og Herman Ekle Lund (t.h.)

Venstre mest fram - Ap og Høyre jevnere på ny måling

Venstre med Herman Ekle Lund i spissen mer enn dobler seg fra august til september. Samtidig er Folk i Drammen med Ståle Sørensen ute av kommunestyret.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det viser en ny måling utført av Sentio for Drammens Tidende i tidsrommet 28. august - 2. september.

Fra de tidligere målingene i valgkampen er den klareste tendensen at avstanden mellom Høyre og Arbeiderpartiet fortsetter å krympe, men Høyre er fortsatt størst med god margin 32,8% mot 19,4%.

Fremskrittspartiet ligger fortsatt noe under prognosene vi har sett på 16-17%, og plasserer seg på denne målingen med 12,5%, og øker dermed opplutningen med ett mandat fra forrige valg.

Størst grunn til jubel er det imidlertid i Venstre-leiren, som uten noe klar årsaker går opp fra 3,3% til 7,4% i Drammen på noen få uker.

Mindre grunn til å være fornøyd har Rødt, som faller fra hele 6,8% til 2,3%.

Det samme gjelder Folk i Drammen og Ståle Sørensen, som i utgangspunktet kjemper om mange av de samme velgerne som Venstre. På denne målingen er FiD under den lokale sperregrensa, men det skal ikke nødvendigvis mange velgerne til før de er inne igjen.

Forøvrig kan vi merke oss at både INP og Pensjonistpartiet er inne med ett mandat, begge med 2,2%.

Ellers oppnår Krf 2%, Senterpartiet 4,7%, MDG 4,7% og SV 6,5%.

Ifølge målingen mangler H, FrP og KrF ett mandat for å få flertall i det nye kommunestyret. Dersom Arbeiderpartiet skal beholde ordføreren må partiet få til et samarbeid med minst åtte andre partier.

Powered by Labrador CMS