MENINGER: Ståle Sørensen
Avtroppende varaordfører og Uavhengig i Drammen kommunestyre

Venstres mageplask

MENINGER: Problemet med Emilie Ovneruds mageplask av et innlegg i DT er etter mitt syn ikke at hun går langt i å karikere politiske motstandere eller å kalle høyresiden for «ytre høyre».

Problemet er at innlegget viser total manglende forståelse for politiske prosesser, hva et kommunestyre gjør, hva en fylkeskommune gjør og hva Staten gjør. Rett og slett hvordan vedtak fattes i Kongeriket Norge.

Vi kan selvfølgelig unnskylde Ovnerud med at hun er fersk i politikken, men i grunn ikke. Hun er toppkandidat for et politisk parti og helt elementær kunnskap om jobben man har påtatt seg på vegne av velgerne bør i grunn være påkrevd. Men det er heller ikke unikt.

Svært mange folkevalgte har lite kunnskaper om den jobben de skal utføre. Jeg har møtt kommunepolitikere og journalister som ikke aner at kollektivtilbudet ikke finansieres av kommunen - men av fylket.

Dette var ikke mageplask fra en ung, uerfaren politiker i kommunestyret. Dette var Drammen Venstres mageplask

Det som er alarmerende er derimot at Ovneruds famøse innlegg har vært på høring internt i Venstre. Gruppeleder har lest gjennom innlegget og deretter stemplet det som godkjent. Et innlegg proppfullt av faktafeil, misforståelser uten annen effekt å sette Ovnerud og Venstre i et dårlig lys.


Man kan undre seg over hvordan noe slikt kan foregå. Er det slik at alle faktafeilene ikke ble oppdaget av de andre? I såfall en skremmende tanke. Eller er det slik at man oppdaget feilene og allikevel valgte å kaste sin ungdomskandidat til ulvene? Begge deler er i grunn alvorlig.

Venstre har i inneværende kommunestyreperiode vært mye av årsaken til spill, kampanjer og dårlig samarbeidsklima i kommunestyret. Samtidig har møtene blitt trukket ut i de sene nattetimer pga enormt markeringsbehov og lite forståelse for politiske prosesser. Dette lover ikke godt for neste periode.

Når Venstre, ikke Ovnerud, men Drammen Venstres organer presterer å behandle et slikt innlegg og vedta å sende dette til media så sier det litt om nivået for politikkutformingen i neste periode. For dette var ikke mageplask fra en ung, uerfaren politiker i kommunestyret. Dette var Drammen Venstres mageplask.

Det er bare å «glede seg» for nye episoder.

Powered by Labrador CMS