REKTOR OG POLITIKER: Haydar Øzbahl kliner til med et friskt utspill i skolepolitikken i Drammen.

Vil innføre skole­uniform i Drammen: - Ingen av de store partiene tør å debattere det

Haydar Øzbahl fra Folk i Drammen er klar over at forslaget er kontroversielt. - Dette har mange fordeler, og forskning viser at mange er positive til det.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Skoleuniform er noe man gjerne forbinder med engelske kostskoler og TV-serier fra en del år tilbake. Men nå vil en av byens politikere børste støvet av noe han fortsatt mener vil kunne spille en positiv rolle i dagens offentlige skole.

- Skoleuniform vil redusere utenforskap, mobbing og kjøpepress, bidra til bedre psykisk helse og felles identitet, slår Øzbahl fast

Og han bør vite hva han snakker om, for han er selv rektor på en ungdomsskole utenfor Drammen i sitt daglige virke.

- Dette er jo ikke vanlig i Norge bortsett fra noen internasjonale skoler, men det finnes norsk forskning som viser at ganske mange unge og foreldre ønsker det. Problemet er at ingen av de store partiene tør å debattere det, sier Øzbahl.

- Hvorfor ikke?

- Det er jo kontroversielt, og jeg tror ikke de tør å ta tak i det.

Øzbahl ser for seg å gjennomføre tiltaket som et forsøksprosjekt på utvalgte skoler i første omgang.

- Hvis alle skal gjennomføre det vil bli veldig dyrt. Jeg tenker et par skoler, og så må vi lage gode kriterier for de som kan være aktuelle i samarbeid med kommuneledelsen, lærere og elever.

- Hvilke skoler mener du kan passe?

- Det vil jeg ikke ut med tanke på stigmatisering.

Ifølge Øzbahl, som i dag er vara for MDG i kommunestyret, er forslaget luftet internt i Folk i Drammen - en valgliste som baserer seg på egne politiske standpunkter fra person til person som stiller til valg.

- Jeg har ikke fått noe munnkurv, men det er delte meninger innad, så det blir å betrakte som et personlig utspill, sier Øzbahl.

Powered by Labrador CMS