VIL UNNGÅ ØL MED BISMAK: - Ølen smaker allerede godt i Drammen, konstaterer partileder Marie Sneve Martinussen. - Men stemmer du Rødt vil den smake enda bedre, slår hun fast. Her med førstekandidat Jørgen Harboe Wilhelmsen og Silje Kristine Westerbakk fra Fellesforbundet i Drammen.
VIL UNNGÅ ØL MED BISMAK: - Ølen smaker allerede godt i Drammen, konstaterer partileder Marie Sneve Martinussen. - Men stemmer du Rødt vil den smake enda bedre, slår hun fast. Her med førstekandidat Jørgen Harboe Wilhelmsen og Silje Kristine Westerbakk fra Fellesforbundet i Drammen.

Vil sikre lønns­vilkårene i serverings­bransjen

Rødt lover å kjempe for bedre regulering og kontroll av lønnsavtalene til ansatte i serveringsbransjen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Ordningen partiet tar til orde for er allerede innført i Stavanger, men har foreløpig ikke fått flertall på Stortinget.

Forslaget kommer etter initiativ fra Fellesforbundet, og har også vært oppe i Drammen tidligere - men flertallet glapp såvidt det var forrige gang forslaget ble fremmet i kommunestyret.

- I utgangspunkt har vi jo allerede et lovverk som regulerer minstelønn som skal følges, problemet er at det er en del useriøse aktører som ikke følger opp dette i lønnsavtalene med sine ansatte. Det bør derfor være en god ide å kontrollere dette når myndighetene uansett gjennomfører skjenkekontroll og tilsyn i bransjen, sier Rødts førstekandidat Jørgen Harboe Wilhelmsen i Drammen.

Et nasjonalt problem som kan løses lokalt

Med seg på en utepils i Drammen har han Rødts nybakte partileder Marie Sneve Martinussen, som av personlige årsaker ikke er noen fremmedfugl i drammensområdet.

- Dette er et nasjonalt problem, men ettersom vi ikke lykkes med en nasjonal ordning ønsker vi å innføre det på kommunenivå og vil derfor fremme forslaget i alle kommune vi blir representert etter valget, sier Martinussen.

Hun understreker at det er opp til hver enkelt kommune å vedta dette ved forskrift.

- Her kan man velge å følge opp en bransje lokalt hvor vi vet at mange ikke får oppfylt kravene sine - så det ikke blir øl med bismak i Drammen, sier Martinussen.

- Er tjent med en oppstramming

Harboe Wilhelmsen påpeker at det er mange krav til dokumentasjon for å få skjenkebevilling, men at lønnsvilkårene ikke er et område som blir håndhevet.

- Å stramme opp utelivsbransjen er utelivsbransjen tjent med, slår han fast.

Rødt mener ordningen bør omfatte alle som jobber i bransjen, fra bartendere til servitører og andre stillinger i utelivs- og serveringsbransjen.

- Om dette ikke er på stell kan det heller ikke gis skjenkebevilling, mener vi. Vi regner med at de fleste partiene på venstresiden vil støtte oss i dette forslaget.

Han får støtte fra Fellesforbundet i Drammen.

- Det bør være en del av den store pakka med prikker og så videre under tilsyn. Mange steder blir ikke lønna til ansatte fulgt opp, og dette vil bidra til et mer seriøst arbeidsliv, sier Felelsforbundets Silje Kristine Westerbakk.

Powered by Labrador CMS