Ville vedta Iran-erklæring i kommunestyret - ble nedstemt

SV-gruppeleder Rune Kjeldsen ble overrasket da det politiske flertallet vendte tommelen ned for hans forslag om støtteerklæring til det iranske folk og en fordømmelse av brudd på menneskerettighetene.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Kjeldsen hadde innsendt en interpellasjon til kommunestyret forrige uke for å få behandlet forslaget, begrunnet med hvordan situasjonen i Iran har utviklet seg.

Men så langt kom han ikke kommunestyret, med blant annet Ap, Høyre og Frp, stemte mot å i det hele tatt ta opp forslaget til behandling:

  • Drammen kommune legger ut en støtteerklæring til det iranske folket på sosiale medier hvor vi også fordømmer det iranske regimet.
  • Drammen kommune sender et brev til den iranske ambassaden hvor vi fordømmer Irans bruk av dødsstraff og vi krever at dødsstraffen må opphøres umiddelbart og at regimet i Iran må respektere menneskerettighetene og ytringsfriheten til folket

- Norge som land og vi som lokalsamfunn har både ett ansvar og mulighet til å legge press på det iranske regimet. Denne makten burde Drammen kommune benytte seg av. Det er viktig at stat, kommune og organisasjoner samlet utøver et press på det iranske regimet, skrev Kjeldsen i interpellasjonen.

Det var altså flertallet ikke enig i.

- Selv om alle er enig i budskapet, mener vi at denne saken ikke hører hjemme i kommunestyret i Drammen, men på nasjonalt nivå hvor disse spørsmålene allerede er tatt opp. Vi mener det kan danne uheldig presedens dersom internasjonale forhold skal behandles av oss, sier Høyres ordførerkandidat Kjell Arne Hermansen til DRM24
.

Rune Kjeldsen synes det var «stusselige greier».

- Her behandler vi en sak om kommunesamarbeid med kommuner i Ukraina, som er utenrikspolitisk, og så vil man ikke behandle dette i det hele tatt. Det var overraskende, da den er kopiert fra et representantforslag i Øvre Eiker, som vedtok dette enstemmig. Det er åpenbart mer spenstige enn sidrumpa Drammen, sa Kjeldsen til DRM24.

Powered by Labrador CMS